facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

Β. Αποστόλου: «Το όνομα της φέτας είναι απολύτως κατοχυρωμένο στην ευρωπαϊκή αγορά»

Την πεποίθηση ότι «θα αλλάξουν τα πράγματα πριν προλάβει να καθιερωθεί μια αρνητική κατάσταση» σε ό,τι αφορά το θέμα της φέτας, εξέφρασε, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου, χαρακτηρίζοντας «πολύ σημαντική» τη δέσμευση που ανέλαβε ο κοινοτικός επίτροπος για θέματα Γεωργίας, Φιλ Χόγκαν, σε ό,τι αφορά την προστασία της ΠΟΠ φέτας.

Η προστασία της ΠΟΠ φέτα στις συμφωνίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τη Ν. Αφρική και τον Καναδά είναι ανεπαρκής, παραδέχθηκε ο κ. Αποστόλου, υπογραμμίζοντας την επιτυχία της ελληνικής κυβέρνησης να αποσπάσει τη δέσμευση της Κομισιόν ότι κατά τη μεταβατική περίοδο των πέντε χρόνων από την ημερομηνία έναρξης της συμφωνίας με τη Ν. Αφρική, η ΕΕ θα αρχίσει τη διαδικασία αναθεώρησης της συμφωνίας, «με σκοπό να επιτύχει για όλες τις γεωγραφικές ενδείξεις, συμπεριλαμβανομένης της φέτας, το ίδιο επίπεδο προστασίας».

Πάντως, όπως έκανε σαφές ο υπουργός, «το όνομα της φέτας είναι απολύτως κατοχυρωμένο στην ευρωπαϊκή αγορά, ενώ στις τρίτες χώρες μέχρι σήμερα δεν υπήρχε καμία απολύτως προστασία και παρόλα αυτά είχαμε τα τελευταία χρόνια αύξηση στις εξαγωγές».

zougla

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news