facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 14 Ιουνίου 2016

Ο Κυρίτσης ειρωνεύεται τους «Παραιτηθείτε»: Καπελάκι να έχουν γιατί έχει ζέστη

Με ειρωνείες αναφέρθηκε στο κίνημα «Παραιτηθείτε» ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κυρίτσης, στη λογική του γενικού γραμματέα του υπ. Εργασίας Παναγιώτη Νεφελούδη ο οποίος έγραψε στο Facebook για όσους θα κατέβουν στο Σύνταγμα για τη συγκέντρωση της Τετάρτης «καλή διασκέδαση και προσοχή στα καλσόν».

«Μία συγκέντρωση είναι. Να πάνε οι άνθρωποι να το ευχαριστηθούν. Καπελάκι να έχουν γιατί έχει ζέστη και νεράκι» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κυρίτσης μιλώντας στο Real FM.

Συνεχίζοντας, μάλιστα, στο ίδιο μήκος κύματος πρόσθεσε: Εμείς οι προερχόμενοι από την Αριστερά έχουμε μεγαλώσει στον δρόμο και έχουμε μία μεγαλύτερη εμπειρία και όταν γίνονται συγκεντρώσεις στα μέσα του Ιούνη καλό είναι να λαμβάνει ο κόσμος ορισμένα μέτρα προστασίας αυτού του είδους που σας είπε. Καπελάκι και νεράκι.

Επιχειρώντας να διαχωρίσει τη συγκέντρωση της Τετάρτης από αυτές που διοργάνωνε ή συμμετείχε ο ΣΥΡΙΖΑ όταν ήταν στην αντιπολίτευση υποστήριξε ότι «το αίτημα ήταν να φύγει η κυβέρνηση Σαμαρά να έρθει μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Εδώ, τώρα υπάρχει ένα πρόβλημα ότι οι διοργανωτές, όσοι εμφανίζονται ή στελέχη κομμάτων που φαίνεται να πλαισιώνουν αυτή την προσπάθεια, άλλοι ναι και άλλοι όχι γιατί είναι και λίγο διασπασμένα τα κόμματα της αντιπολίτευσης σε αυτό το θέμα, δεν λένε “φύγετε εσείς να έρθει η ΝΔ ή κάτι τέτοιο”. Είναι στο παραιτηθείτε».

Παρόλα αυτά απέφυγε να χρησιμοποίησει τον όρο «αντιδημοκρατική» για τη διαδήλωση. Επιχειρώντας, δε, να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που δημιούργησε η πρώτη δήλωση του Νίκου Φίλη ο οποίος προσπάθησε να θέσει εκτός νόμου το «Παραιτηθείτε» λέγοντας ότι «με αυτή την κυβέρνηση δεν υπάρχει κανένας περιορισμός του δικαιώματος του συνέρχεστε».

«Είναι απολύτως σεβαστό. Ούτε υπάρχει καμία ενοχοποίηση, υπάρχει μία πολιτική κριτική η οποία είναι η γενική κριτική σε κινήματα τα οποία έχουν παραδοσιακά και ιστορικά τον χαρακτηρισμό “κατσαρόλα”. Λέμε τέτοια κινήματα αυτά τα οποία έχουν να κάνουν με προσπάθειες των ανώτερων κοινωνικών στρωμάτων και των συντηρητικών δυνάμεων που τους υποστηρίζουν να στραφούν κατά αριστερών ή προοδευτικών κυβερνήσεων. Ολα αυτά είναι απολύτως νόμιμα και απολύτως θεμιτά» κατέληξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news