facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 7 Ιουνίου 2016

ΝΔ κατά Ξυδάκη: Καταλαβαίνει ότι η μετατροπή της Αγιά Σοφιάς σε τέμενος προσβάλλει τους Έλληνες;

Επίθεση στον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών για την απίστευτη δήλωσή του ότι «δεν είναι τραγικό» να διαβάζεται το Κοράνι στην Αγία Σοφιά εξαπέλυσε η Νέα Δημοκρατία.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγορεί τον Νίκο Ξυδάκη ότι «υποτιμά τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού».

«Δεν καταλαβαίνει ότι η σταδιακή μετατροπή της Αγίας Σοφίας από προστατευόμενο μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς σε τέμενος είναι τεράστια προσβολή όχι μόνο προς τη Χριστιανοσύνη, αλλά και προς όλους όσοι υπερασπίζονται τις ατομικές και θρησκευτικές ελευθερίες» αναφέρεται στην κοίνη δήλωση της Ντόρας Μπακογιάννη και του Γιάννη Κεφαλογιάννη.

«Αυτή είναι η επίσημη θέση της Κυβέρνησης και του κ. Τσίπρα; Συμφωνεί με αυτήν την άποψη ο κ. Κοτζιάς και ο κ. Καμμένος;» ερωτάνε οι δύο βουλευτές τονίζοντας ότι αν δεν υπάρξουν απαντήσεις το μήνυμα προς την Τουρκία θα είναι «αποθρασυνθείτε, δεν συμβαίνει τίποτα».

Η κοινή δήλωση της συντονίστριας Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών και του υπευθύνου του Τομέα Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας έχει ως εξής:

«Υποτιμάει τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού και προσβάλλει τη συσσωρευμένη γνώση και εμπειρία του ΥΠΕΞ η χθεσινή δήλωση του Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Ξυδάκη, για την ανάγνωση του Κορανίου στην Αγία Σοφία.

Τι ακριβώς δεν καταλαβαίνει ο κ. Ξυδάκης;

Δεν καταλαβαίνει ότι η σταδιακή μετατροπή της Αγίας Σοφίας από προστατευόμενο μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς σε τέμενος είναι τεράστια προσβολή όχι μόνο προς τη Χριστιανοσύνη, αλλά και προς όλους όσοι υπερασπίζονται τις ατομικές και θρησκευτικές ελευθερίες.

Αναρωτιόμαστε:

Αυτή είναι η επίσημη θέση της Κυβέρνησης και του κ. Τσίπρα;

Συμφωνεί με αυτήν την άποψη ο κ. Κοτζιάς και ο κ. Καμμένος;

Περιμένουμε συγκεκριμένες απαντήσεις εντός της ημέρας διότι διαφορετικά το μήνυμα προς την Τουρκία θα είναι "αποθρασυνθείτε, δεν συμβαίνει τίποτα"!».

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news