facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

Κατρούγκαλος: Το ΔΝΤ θέλει αίμα, αλλά εμείς αίμα στα εργασιακά δεν πρόκειται να δώσουμε

Αναφερόμενος στον κατώτατο μισθό ο υπουργός Εργασίας σημείωσε ότι θα μπει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων γιατί η κυβέρνηση θέλει «να είναι αντικείμενο της συλλογικής διαπραγμάτευσης» και σημείωσε ότι «η συνταγή του ΔΝΤ είναι η πλήρης φτωχοποίηση της κατάστασης στην Ελλάδα».

Το ΔΝΤ θέλει αίμα το φθινόπωρο δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας στον Realfm 97,8, προσθέτοντας ότι "εμείς αίμα στα εργασιακά δεν πρόκειται να δώσουμε".

"Δεν μας ενδιαφέρει να κάνουμε οποιαδήποτε παραχώρηση στο ΔΝΤ, αν αυτό συνεπάγεται υποχώρηση σε αυτές τις βασικές θεμελιακές μας αποφάσεις και δεσμεύσεις να προστατέψουμε το εισόδημα των εργαζομένων" πρόσθεσε ο υπουργός Εργασίας.

Ο κ. Κατρούγκαλος αναφερόμενος στον κατώτατο μισθό σημείωσε ότι θα μπει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων γιατί η κυβέρνηση θέλει "να είναι αντικείμενο της συλλογικής διαπραγμάτευσης" και σημείωσε ότι "η συνταγή του ΔΝΤ είναι η πλήρης φτωχοποίηση της κατάστασης στην Ελλάδα".

Ερωτηθείς για το αν οι συνταξιούχοι θα επιστρέψουν το ΕΚΑΣ του Ιουνίου απάντησε ότι "όσοι το έχουν πάρει ενώ δεν το δικαιούνται θα πρέπει να το επιστρέψουν" και σημείωσε ότι δεν πρόκειται να μειωθεί καμία κύρια σύνταξη.

ethnos

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news