facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 11 Ιουνίου 2016

Μοσκοβισί: Θα χρειαστούν νέα μέτρα - Το ίδιο απαιτητική και η αξιολόγηση του φθινοπώρου

Το μήνυμα στην Αθήνα να πραγματοποιήσει όλες τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις, ώστε να γυρίσει σελίδα η ελληνική οικονομία στέλνει ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί, σε συνέντευξη στην Ημερησία. Ωστόσο, αποφεύγει να πάρει θέση για το εάν θα τεθεί ή όχι θέμα αναπροσαρμογής στο πλαίσιο για τον 13ο και 14ο μισθό.

«Δεν θα χρειαστεί τέταρτο μνημόνιο, εφόσον γίνουν οι αλλαγές» δηλώνει χαρακτηριστικά ο Γάλλος επίτροπος, σχολιάζοντας σχετικές δηλώσεις του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Όπως σημειώνει, «μόνο έτσι θα επιτευχθεί ο στόχος για ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 2,8%.»

Ο επίτροπος Οικονομικών προειδοποιεί ότι η επόμενη αξιολόγηση το φθινόπωρο θα είναι όσο απαιτητική ήταν και η πρώτη, και θα χρειαστούν νέα μέτρα. Όπως τονίζει, «η έξοδος στις αγορές θα κριθεί από την υλοποίηση της συμφωνίας».

Υπογραμμίζει εξάλλου ότι οι αλλαγές στα εργασιακά πρέπει να γίνουν έως τον Απρίλιο του 2017, αναφέροντας ότι «η υφιστάμενη νομοθεσία θα εξορθολογιστεί περαιτέρω και θα κωδικοποιηθεί σε Ενιαίο Κώδικα Εργατικού Δικαίου έως το Μάρτιο του 2017».

Παράλληλα, για τους κεφαλαιακούς ελέγχους αναφέρει ότι «θα φύγουν όταν επιστρέψουν στις τράπεζες οι καταθέσεις». Στη συνέντευξή του ο ευρωπαίος επίτροπος αναφέρεται και στον ακροδεξιό λαϊκισμό, λέγοντας ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί στην Ευρώπη «με αμείλικτο δυναμισμό.»

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news