facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

Στο Πειθαρχικό Συμβούλιο παραπέμπει η Β.Θάνου την Γ.Τσατάνη

Στο Πειθαρχικό Συμβούλιο παρέπεμψε την εισαγγελέα Εφετών Γεωργία Τσατάνη η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου αναφορικά με τους χειρισμούς της στην υπόθεση του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου.

Όπως είναι γνωστό η εισαγγελική λειτουργός είχε χειριστεί την υπόθεση Βγενόπουλου και την είχε αρχειοθετήσει, ενώ παράλληλα είχε υποβάλει αναφορά στην ηγεσία του Αρείου Πάγου καταγγέλλοντας παρεμβάσεις στο έργο της από τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημ. Παπαγγελόπουλο.
Υπόθεση για την οποία μάλιστα έχει κληθεί να καταθέσει αύριο το πρωί στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Η πειθαρχική έρευνα ξεκίνησε μετά την αρχειοθέτηση της υπόθεσης Βγενόπουλου. Η παραγγελία δόθηκε από την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου μετά και από ενστάσεις που προέβαλλαν οι κυπριακές αρχές για τους χειρισμούς Tσατάνη στην εν λόγω υπόθεση.
Η έρευνα διενεργήθηκε αρχικά από την ίδια την Πρόεδρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου , προκαλώντας αντιδράσεις από την ελεγχόμενη εισαγγελέα, ενώ στη συνέχεια η έρευνα ανατέθηκε - και ολοκληρώθηκε -από την αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου Ασπασία Καρέλου η οποία και συνέταξε πόρισμα παραπομπής της εισαγγελέως Τσατάνη στο Πειθαρχικό, πόρισμα που επικυρώθηκε και από την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου.

Η κυρία Θάνου μετά ταύτα, άσκησε χθες πειθαρχική αγωγή, όπως λέγεται,σε βάρος της κ.Τσατάνη για δύο παραπτώματα, κρίνοντας ότι η «συμπεριφορά της εισαγγελέως εφετών δεν συνάδει με την ιδιότητα της και θίγει το κύρος της Δικαιοσύνης».
Σύμφωνα με πληροφορίες, από τις μαρτυρικές καταθέσεις και το υλικό της πειθαρχικής έρευνας η πρόεδρος και η αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου κατέληξαν στην άποψη ότι :

Η κ.Τσατάνη αφαίρεσε τη δικογραφία Βγενόπουλου από την Εισαγγελία Διαφθοράς, ενώ η τελευταία είχε την αποκλειστική αρμοδιότητα διερεύνησης της υπόθεσης της Λαϊκής Τράπεζας.Η κ.Τσατάνη αρχειοθέτησε την υπόθεση μαζί με το σκέλος που αφορούσε στη δωροδοκία Κύπριου στελέχους της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου από στέλεχος της Marfin, παρότι η εισαγγελέας φέρεται να είχε συμφωνήσει, σε συνάντηση με Κυπρίους συναδέλφους της, ότι θα ανέμενε πριν από
οποιαδήποτε ενέργεια της το σχετικό πόρισμα των κυπριακών αρχών.

Το Πειθαρχικό Συμβούλιο θα κρίνει τώρα εάν τελέστηκαν τα 2 παραπτώματα που αποδίδονται στην εισαγγελέα Εφετών. Σε θετική περίπτωση, οι προβλεπόμενες ποινές είναι από απλή επίπληξη έως 3μηνη παύση από τα καθήκοντά της.

tanea

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news