facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

Να φύγουν από τη Χίο οι μετανάστες ζητούν κάτοικοι του νησιού

Να μεταφερθούν οι πρόσφυγες και μετανάστες εκτός νησιού, σύμφωνα και με τις δεσμεύσεις που η κυβέρνηση έχει αναλάβει, ζητούν από τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα οι κάτοικοι της Σούδας Χίου.

Την έγγραφη διαμαρτυρία τους σχετικά με την «ανεξέλεγκτη κατάσταση» που έχει δημιουργηθεί στην περιοχή Σούδα στην πόλη της Χίου, «λόγω της εγκατάστασης μεγάλου αριθμού προσφύγων και παράνομων μεταναστών», απέστειλε στα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη ο αντιπεριφερειάρχης Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης.

Συγκεκριμένα, απευθυνόμενος στον κ. Μουζάλα και κοινοποιώντας την επιστολή στους υπουργούς Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή και Υγείας Ανδρέα Ξανθό, επισημαίνει ότι η περιοχή αυτή βρίσκεται εντός της πόλεως, λίγα μέτρα από το λιμάνι, σε αρχαιολογικό χώρο-στα όρια του παλαιού φρουρίου, ουσιαστικά μέσα σε κατοικημένη περιοχή με σημαντική τουριστική κίνηση.

«Η δικαιολογημένη αντίδραση και αγανάκτηση των κατοίκων έρχεται ως συνέπεια της αδυναμίας της πολιτείας να δώσει άμεσες και λειτουργικές λύσεις σε ένα πρόβλημα που μέρα με τη μέρα διογκώνεται και απειλεί πλέον σοβαρά την ποιότητα ζωής των κατοίκων, την ασφάλεια και τη δημόσια υγεία» υποστηρίζει ο Κάρμαντζης, θεωρώντας ότι «οι τοπικές αρχές έχουν υπερβεί εδώ και πολύ καιρό τις όποιες δυνατότητές τους και, παρά την υπερπροσπάθεια όλων, δεν είναι πλέον δυνατό να αντιμετωπίσουν την κατάσταση».

Όπως μεταδίδουν τα τοπικά ΜΜΕ, ο Εκπολιτιστικός και Αθλητικός Σύλλογος Φρουρίου Χίου «Ο Άγιος Γεώργιος», καθώς και κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής, ζητούν με σχετικά υπομνήματά τους την άμεση απομάκρυνση του προσφυγικού καταυλισμού της Σούδας.

Ο σύλλογος, αφού «ξορκίζει» κάθε τυχόν προσπάθεια να του προσάψουν ρατσιστική ταμπέλα, αναφέρεται σε προβλήματα που δημιουργούν με τη συμπεριφορά τους πρόσφυγες και μετανάστες της Σούδας, όπως «κλοπή υλικών, κινήσεις κατά πολιτών με απειλητικές διαθέσεις, απρεπή κι επίμονη αναζήτηση χρημάτων, τροφής, ρουχισμού κ.ά».

Προτείνει δε, έστω «τον άμεσο αποκλεισμό των διόδων (οπών) που υπάρχουν χαμηλά στην βόρεια και δυτική πλευρά των τειχών», ώστε να σταματήσουν οι διελεύσεις προσφύγων και μεταναστών από τον καταυλισμό προς το λιμάνι και αντίστροφα. Καλεί, τέλος, την Αστυνομία να εντείνει την αστυνόμευση του οικισμού.

Ανάλογα ζητήματα τίθενται και σε πολυσέλιδη αναφορά-καταγγελία κατοίκων της ευρύτερης περιοχής που έχει κατατεθεί σε όλες τις συναρμόδιες υπηρεσίες του νησιού και στην οποία γίνεται εκτενής αναφορά τόσο στο ιστορικό της εγκατάστασης, όσο και στη λειτουργία και τα προβλήματα του καταυλισμού.

tanea

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news