facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016

Σκληρή απάντηση Τουρκίας στην Ελλάδα για το κοράνι στην Αγία Σοφιά

Ένταση στις σχέσεις Αθήνας - Άγκυρας έχει προκαλέσει η απόφαση της μετατροπής της Αγίας Σοφιάς σε τζαμί για τον μήνα του Ραμαζανιού. Ήδη η ανάγνωση του Κορανίου από το μουσείο της Αγίας Σοφιάς κάθε πρωί έχει ξεκινήσει.

Με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας έχει καταδικάσει την κίνηση αυτή κάνοντας λόγο για «ακατανόητες εμμονές της τουρκικής πλευράς, που σε ορισμένα σημεία αγγίζουν τα όρια της θρησκοληψίας για μουσουλμανικές τελετές σε ένα μνημείο παγκόσμιας πολιτισμικής κληρονομιάς». Στην ανακοίνωση του το υπουργείο έκανε επίσης λόγο για «έλλειψη σεβασμού και επαφής με την πραγματικότητα». «Τέτοιες ενέργειες δεν είναι συμβατές με σύγχρονες, δημοκρατικές και κοσμικές κοινωνίες» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Με μια σκληρή ως προκλητική ανακοίνωση απάντησε στην ελληνική πλευρά το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών. Η Άγκυρα, επιχειρεί να συνδέσει το θέμα, αφενός με την ανέγερση τεμένους στην Αθήνα και αφετέρου με τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης, ενώ καταλήγοντας κατηγορεί την Αθήνα ότι ταυτίζει τον εκσυγχρονισμό με τον για αντιισλαμισμό.

Η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών:

«Να ακολουθήσει το δρόμο της λογικής στο ύφος και τις ανακοινώσεις της καλούμε την Ελλάδα, που επί σειρά ετών δεν δίνει άδεια για την κατασκευή τεμένους στην πρωτεύουσά της, παρεμβαίνει συνεχώς στις θρησκευτικές ελευθερίες της τουρκικής μειονότητας της Δυτικής Θράκης και συγχέει τον εκσυγχρονισμό με τον αντιισλαμισμό.

To TRT Diyanet, το κρατικό θρησκευτικό κανάλι, μεταδίδει τις ημέρες του Ραμαζανιού (από 6 Ιουνίου μέχρι 5 Ιουλίου) την ανάγνωση του Κορανίου εντός της Αγίας Σοφίας. Η εκπομπή θα προβάλλεται καθημερινά κατά τη διάρκεια του πρωινού γεύματος πριν από την έναρξη της νηστείας (sahur) για όλη τη διάρκεια της περιόδου».

tvxs

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news