facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

"Το Μνημόνιο δεν βγαίνει"

Στην προειδοποίηση ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί να λάβει επιπλέον δημοσιονομικά μέτρα προχώρησε την Τετάρτη η εκπρόσωπος του ΔΝΤ Ντέλια Βελκουλέσκου, μιλώντας στο συνέδριο του Economist στην Αθήνα.

Και αυτό, είπε, θα πρέπει να συμβεί ακόμη κι αν όλα τα δημοσιονομικά μέτρα που έχουν ληφθεί εφαρμοστούν πλήρως.

Αναφερόμενη στο χρέος, η κα Βελκουλέσκου επεσήμανε ότι αυτό δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί. «Ελπίζουμε να οριστικοποιηθούν άμεσα οι λεπτομέρειες για την παρέμβαση στο χρέος. Χρειάζεται μία ουσιαστική ελάφρυνση του χρέους, το οποίο είναι ξεκάθαρα μη βιώσιμο» δήλωσε και διευκρίνισε ότι το ΔΝΤ, παρότι δεν αποτελεί μέρος της συμφωνίας, συμμετέχει στις συζητήσεις.

Το στέλεχος του Ταμείου σημείωσε ότι «έχουμε αποδείξει ότι δεν είναι αναγκαία η εμπροσθοβαρής - πριν από το 2018 - εφαρμογή των μέτρων για το χρέος, αλλά χρειάζεται να εκτιμήσουμε αν τα μέτρα που προτείνονται είναι σύμφωνα με την ανάλυσή μας για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους». «Αν όχι, θα πρέπει να προβλεφθούν επιπλέον μέτρα που θα τη διασφαλίζουν» πρόσθεσε.

Όσον αφορά στα δημοσιονομικά μεγέθη, τόνισε πως οι στόχοι είναι υπερβολικά φιλόδοξοι για τα δεδομένα της ελληνικής οικονομίας, ουσιαστικά επαναφέροντας στο προσκήνιο την πρόταση του ΔΝΤ για μείωση του στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα μετά το 2018 από το 3,5% του ΑΕΠ στο 1,5%. «Ακόμη κι αν εφαρμοσθούν πλήρως τα δημοσιονομικά μέτρα, δεν είναι αρκετά» υπογράμμισε.

zougla

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news