facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

Ρέγκλινγκ: Σταδιακά η ελάφρυνση του χρέους

Η Ελλάδα πρέπει να αποκτήσει μεγαλύτερη ιδιοκτησία του προγράμματος προσαρμογής και να το εφαρμόσει επιτυχώς για να ανακτήσει πρόσβαση στις αγορές και να λάβει νέα ελάφρυνση του χρέους. Αυτό το μήνυμα έστειλε ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ από το βήμα του Economist.

Ο Κλάους Ρέγκλινγκ υπερασπίστηκε την προσέγγιση της ευρωζώνης για σταδιακή ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, για δύο λόγους, όπως είπε:

Πρώτον, επειδή θέτει τα σωστά κίνητρα για συμμόρφωση με το υπόλοιπο μέρος του προγράμματος και, δεύτερον, επειδή οι εταίροι της Ελλάδας στην Ευρωζώνη αποφεύγουν τη χορήγηση είτε πολύ μεγάλης ελάφρυνσης τώρα είτε ανεπαρκούς ελάφρυνσης, καθώς δεν μπορούν να προβλέψουν αυτή τη στιγμή πως θα είναι η ελληνική οικονομία μετά από 10 ή 20 χρόνια.

Ο Κλάους Ρέγκλινγκ σημείωσε ότι το γεγονός πως το πακέτο ελάφρυνσης του χρέους επεκτείνεται σε πολλά χρόνια δεν συμβαίνει επειδή η Ευρώπη είναι απρόθυμη να δώσει πρόσθετο περιθώριο στην Ελλάδα, «αλλά αντίθετα αποτελεί ένδειξη ότι θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την Ελλάδα για πολλά χρόνια». «Θα συνεχίσουμε να αναγνωρίζουμε ότι η Ελλάδα είναι αδιαμφισβήτητο μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας», υποστήριξε.

Αναφερόμενος στη συνέχεια του προγράμματος, ο Ρέγκλινγκ σημείωσε ότι μένει πολλή δουλειά να γίνει τα δύο επόμενα χρόνια. «Για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης το Φθινόπωρο, η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει στη μεταρρύθμιση του νόμου για τις εργασιακές σχέσεις, να δημιουργήσει ένα πιο φιλικό για τις επιχειρήσεις επενδυτικό περιβάλλον και να διευκολύνει το εμπόριο. Μία επιτυχής εφαρμογή του προγράμματος είναι ο μόνος τρόπος για την Ελλάδα να ανακτήσει την πρόσβασή της στην αγορά και για να έχουν πραγματικό αποτέλεσμα τα όποια μέτρα ελάφρυνσης του χρέους».

tvxs

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news