facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

Δανία και Σουηδία παρατείνουν τους συνοριακούς ελέγχους μέχρι τον Νοέμβριο

Η Δανία και η Σουηδία ανακοίνωσαν ότι παρατείνουν μέχρι τον Νοέμβριο τους ελέγχους στα σύνορά τους, τους οποίους επανέφεραν στα τέλη του 2015 με στόχο να περιορίσουν τον αριθμό των μεταναστών που εισέρχονται στο έδαφός τους.

Η Επιτροπή είχε εγκρίνει στις αρχές Μαΐου την κατ' εξαίρεσιν παράταση για έξι μήνες των ελέγχων στα εσωτερικά σύνορα πέντε κρατών του χώρου Σένγκεν, τα οποία είναι χώρες προορισμού ή διαμετακόμισης των μεταναστών: της Γερμανίας, της Αυστρίας και τριών σκανδιναβικών χωρών (Δανία, Σουηδία, Νορβηγία).

Αυτά τα μέτρα εξαίρεσης από τη συμφωνία του Σένγκεν για την ελεύθερη κυκλοφορία, τα οποία εγκρίθηκαν από τα κράτη μέλη της ΕΕ, είχαν εισαχθεί πέρυσι για να αντιμετωπιστεί η μεταναστευτική πίεση.

«Καθώς εξακολουθεί να μην έχει βρεθεί κάποια μόνιμη λύση για να διασφαλισθούν τα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης, εκφράζω την ικανοποίησή μου για το γεγονός ότι έχουμε τη δυνατότητα να διατηρήσουμε τους συνοριακούς ελέγχους μας μέχρι τουλάχιστον τη 12η Νοεμβρίου» δήλωσε η υπουργός Μετανάστευσης της Δανίας Ίνγκερ Στόιμπεργκ.

Ο σουηδός υπουργός Εσωτερικών Άντερς Ίγκεμαν δήλωσε πως οι συνοριακοί έλεγχοι στη χώρα του θα συνεχιστούν μέχρι τις 11 Νοεμβρίου.

Το 2015, η Σουηδία και η Δανία δέχθηκαν 163.000 και 21.000 αιτήσεις ασύλου αντιστοίχως.

tanea

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news