facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

Ενώπιον αντεισαγγελέα του ΑΠ ο Πολάκης για τους «δικαστές σε παραδικαστικό»

Κατάθεση στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Δημήτρη Δασούλα έδωσε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας που διενεργείται με εντολή της εισαγγελέως του Αρείου Ευτέρπης Κουτζαμάνη.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Πολάκης δεν κατέθεσε τίποτα περί παραδικαστικού κυκλώματος, αλλά γενικά και αόριστα αναφέρθηκε σε εκκρεμείς υποθέσεις στα δικαστήρια.
Η παραγγελία της κυρίας Κουτζαμάνη προς τον συνάδελφό της δόθηκε μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του κ. Πολάκη, ότι: «Υπάρχει μεγάλο θέμα με τη Δικαιοσύνη.

Το δικαστικό σώμα απαιτεί νέο αίμα, καθώς πολλοί δικαστές είναι εξαρτημένοι και μέλη παραδικαστικών κυκλωμάτων, ένα πολύ μεγάλο μέρος των δικαστών – για να το πω κομψά - έχει δεσμεύσεις ή - για να το πω λιγότερο κομψά - είναι στο παραδικαστικό κύκλωμα του παρελθόντος ή του παρόντος» .

O κ. Δασούλας μετέβη, όπως του δίνει την δυνατότητα η νομοθεσία στο γραφείο του αναπληρωτή υπουργού. Ο κ. Πολάκης, σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την κατάθεσή του αναφέρθηκε σε υποθέσεις που αφορούν θέματα υγείας και έχουν παραπεμφθεί στη Δικαιοσύνη, αλλά ακόμα δεν υπάρχει κάποιο τελικό αποτέλεσμα για όλες αυτές (εκκρεμούν).

Κατόπιν αυτών ο κ. Δασούλας θα μελετήσει και θα αξιολογήσει το περιεχόμενο της κατάθεση του κ. Πολάκη προκειμένου να αποφασίσει ποιες θα είναι οι επόμενες ενέργειες του. Ειδικότερα, αν κρίνει αναγκαίο ότι χρειάζεται περαιτέρω διερεύνηση θα προχωρήσει την ερευνά του, ενώ σε αντίθετη περίπτωση - δηλαδή κρίνει ότι δεν στοιχειοθετούνται
αδικήματα- θα θέσει τη δικογραφία στο αρχείο.

Δείτε το βίντεο με τις επίμαχες δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας:


protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news