facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016

Ο Κατρούγκαλος για τις αλλαγές στο ΕΚΑΣ

Για το ζήτημα της μείωσης του ΕΚΑΣ παρείχε διευκρινίσεις ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος σήμερα το πρωί.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ. Κατρούγκαλος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «αυτό που κατόρθωσε η κυβέρνηση είναι να μην ισχύσει η μείωση του ΕΚΑΣ για τους συνταξιούχους που δεν πληρούν πλέον τα νέα εισοδηματικά κριτήρια από την 1/1/2016, αλλά από την 1/6/2016 και κατά συνέπεια δεν θα υποχρεωθούν να επιστρέψουν αναδρομικά τα χρήματα που έχουν λάβει για τους πρώτους 5 μήνες του έτους».

Στα ερώτημα αν θα υπάρξει κάποια πρόβλεψη η επιστροφή αυτή να γίνει τμηματικά κι όχι εφάπαξ, ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια, στο πνεύμα του νόμου, για να διευκολυνθούν οι συγκεκριμένοι συνταξιούχοι.

Σχετικά με τους συνταξιούχους που έλαβαν τη σύνταξη πριν από τη συμπλήρωση του 65ου έτους της ηλικίας τους -αλλά τώρα συμπλήρωσαν τα 65- και με βάση τη νέα νομοθεσία που ορίζει ότι κανείς συνταξιούχος δεν θα λαμβάνει το ΕΚΑΣ πριν από τα 65, υποστήριξε ότι πιθανότατα δεν θα αντιμετωπίσουν κανένα πρόβλημα, διότι η νέα πρόβλεψη αφορά αποκλειστικά και μόνο σε εισοδηματικά κριτήρια.

Υπογράμμισε, δε, ότι με τις αλλαγές που φέρνει το νέο ασφαλιστικό η απώλεια του ΕΚΑΣ θα εξισορροπηθεί με άλλα μέτρα, όπως αυτό της καθιέρωσης της Εθνικής Σύνταξης, η οποία θα αφορά και ευρύτερες ομάδες.

zougla

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news