facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016

Aλλαγές στις δομές και το προσωπικό του Δημοσίου

Σαρωτικές αλλαγές στο Δημόσιο τομέα, ετοιμάζει το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Σύμφωνα με το «Έθνος» ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Χρ. Βερναρδάκης έχει αποστείλει οδηγίες προς τους γενικούς γραμματείς των υπουργείων για την διαμόρφωση των νέων οργανισμών στα υπουργεία, στην τοπική αυτοδιοίκηση και στους εποπτευόμενους φορείς.

Το Yπουργείο θέλει να έχει πλήρη εικόνα για το πλεονάζον προσωπικό και των δομών που έχουν κενά, προκειμένου από τις αρχές του 2017 να ξεκινήσει η εφαρμογή της εθελοντικής κινητικότητας.

Στόχος είναι να αρχίσουν να αλλάζουν όλα από 1η Ιανουαρίου 2017, καθώς όλες οι νομοθετικές παρεμβάσεις θα έχουν ολοκληρωθεί έως τα τέλη του 2016.

Τα νέα οργανογράμματα θα επιφέρουν μειώσεις οργανικών δομών, καταργήσεις και συγχωνεύσεις νομικών προσώπων ιδιωτικού και δημοσίου δικαίου. Ο περιορισμός των δομών θα πραγματοποιηθεί χωρίς απολύσεις αλλά με αποσπάσεις και μετατάξεις μέσω προκήρυξης των κενών θέσεων και εθελοντική συμμετοχή των εργαζομένων που θα μοριοδοτηθούν.

Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, δεν πρόκειται να υπάρξουν υποχρεωτικές μετακινήσεις για την κάλυψη των κενών. Ακόμη κι αν διαπιστωθεί πλεονάζον προσωπικό, θα δίνεται η δυνατότητα μετεκπαίδευσης και στη συνέχεια μετακίνησης μέσα στα όρια του δήμου που εργάζεται ο υπάλληλος.

Παράλληλα το υπουργείο προετοιμάζει αλλαγές με συγχώνευση και κατάργηση ειδικοτήτων και κλάδων των υπαλλήλων του Δημοσίου για την διευκόλυνση της κινητικότητας.

zougla

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news