facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016

Φίλης: Μέχρι το τέλος του έτους θα εξεταστούν οι 3.000 φάκελοι για την αναγνώριση τίτλων σπουδών

Μέχρι τέλος του έτους θα έχουν εκκαθαριστεί πλήρως, οι περίπου 3000 φάκελοι που αφορούν στην εξέταση τίτλων σπουδών και εκκρεμούν στο Συμβούλιο Αναγνώρισης Επαγγελματικών Προσόντων.

Την διαβεβαίωση αυτή έδωσε από το βήμα της βουλής, ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Βασίλη Κόκκαλη, που έκανε λόγο για αδικαιολόγητη χρονοβόρα διαδικασία η οποία, όπως είπε, ταλαιπωρεί χιλιάδες νέους ανθρώπους.

Παράλληλα, ο υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι βρίσκεται στην τελική φάση η έκδοση σχετικού προεδρικού διατάγματος για τη λύση του προβλήματος.

«Θέλω να ζητήσω συγνώμη εκ μέρους της πολιτείας, για αυτή την καθυστέρηση που δεν τιμά κανένα και ταλαιπωρεί χιλιάδες νέους και τις οικογένειες τους. Μέχρι τέλος τους έτους θα έχουν εκκαθαριστεί πλήρως», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Φίλης και πρόσθεσε:

«Το πρόβλημα δεν το δημιουργήσαμε εμείς. Το κληρονομήσαμε από τις λάθος κινήσεις και τις άστοχες παρεμβάσεις από το 2010 και μετά, που έγιναν από τις προηγούμενες κυβερνήσεις».

Όπως υποστήριξε ο κ. Φίλης, η γιγάντωση των αρμοδιοτήτων του ΣΕΑΠ αλλά και η κατάργηση, τόσο της διάταξης που προέβλεπε ότι αρμόδιες αρχές ήταν οι οικείες επαγγελματικές οργανώσεις, όσο και της υπηρεσιακής μονάδας του υπουργείου Παιδείας, χωρίς πρόβλεψη για διοικητική υποστήριξη, οδήγησαν στο να βρίσκονται σήμερα σε ομηρία χιλιάδες νέοι άνθρωποι.

«Προωθούμε σχέδιο επικαιροποίησης και βελτίωσης του ισχύοντος προεδρικού διατάγματος, με στόχο να καθιερώσουμε ένα ευέλικτο σχήμα εντός των δομών του υπουργείου, με την συνεπικουρία επιμελητήριων ώστε αυτό το όργανο να μπορεί γρήγορα να εξετάσει όλους τους εκκρεμείς φακέλους», κατέληξε ο υπουργός Παιδείας.

«Χιλιάδες νέοι ταλαιπωρούνται για κάτι λογικό και νόμιμο που έπρεπε να είχε γίνει χθες. Ελπίζουμε τους επόμενους μήνες να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία», σημείωσε από την πλευρά του, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Βασίλης Κόκκαλης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/iefimerida

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news