facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016

Εκλογικός νόμος: Πρόταση Τσίπρα για απλή αναλογική και ψήφο στα 17


Στην κατεύθυνση της απλής αναλογικής, χωρίς μπόνους και ενδεχομένως με μειωμένο το πλαφόν εισόδου 3% στη Βουλή, κινείται η κυβερνητική πρόταση για τον εκλογικό νόμο.

Κατά την τρίωρη συνεδριαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, στο τραπέζι της συζήτησης έπεσε, μεταξύ άλλων, το θέμα για το «σπάσιμο» των μεγάλων περιφερειών και η ψήφος στα 17.

Σε κάθε περίπτωση θα ακολουθήσει η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής το Σαββατοκύριακο 25-26 Ιουνίου, ενώ θα έχουν προηγηθεί οι πρωτοβουλίες του κ. Τσίπρα με τους αρχηγούς και από αυτές θα εξαρτηθεί και η λήψη των τελικών αποφάσεων. Είναι γνωστό άλλωστε ότι η κυβέρνηση θέλει να εξασφαλίσει 200 ψήφους για να μπορεί να ισχύει ο νέο εκλογικός νόμος από την επόμενη εκλογική αναμέτρηση.

Πέραν του πρωθυπουργού στη συνεδρίαση περέστησαν οι Γιάννης Δραγασάκης,Παναγιώτης Κουρουμπλής, Γιώργος Κατρούγκαλος και Χριστόφορος Βερναρδάκης.

Mετά το τέλος της συνεδρίασης, ο κ. Τσίπρας σε δημοσιογράφους «Είναι ώριμο να γίνουν αλλαγές μετά από τόσα χρόνια μνημονίων που διαλύθηκαν τα πάντα. Δεν θα αιφνιδιάσουμε κανέναν».

«Κατσάδα» στους 53

Επιπλέον, δεν πέρασε ασχολίαστη η παρέμβαση των 53 που προκάλεσε ενόχληση στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τα οποία προχώρησαν σε συστάσεις.

iefimerida

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news