facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

Reuters: Η εκταμίευση της δόσης ενδέχεται να καθυστερήσει

Η κίνηση της Αθήνας να ανακοινώσει στους Ευρωπαίους αλλά και στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ότι δεν μπορεί να εφαρμόσει κάποια από τα έξτρα μέτρα σε αντάλλαγμα με νέα δάνεια, μπορεί να καθυστερήσει ακόμη περισσότερο την εκταμίευση της δόσης που χρειάζεται επειγόντως η Ελλάδα για να αποπληρώσει δάνεια στο ΔΝΤ το Ιούνιο, τα ομόλογα της ΕΚΤ που έχουν περίοδο ωρίμανσης τον Ιούλιο αλλά και τις ολοένα αυξανόμενες ληξιπρόθεσμες οφειλές του κράτους.

Αυτό αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, επικαλούμενο τρεις πηγές κοντά στις διαπραγματεύσεις και τονίζει ότι την προηγούμενη εβδομάδα, μετά από μήνες διαπραγμάτευσης, η Ελλάδα και οι δανειστές της κατέληξαν σε μίασυμφωνία που ανοίγει τον δρόμο της χρηματοδότησης αλλά και της ελάφρυνσης του χρέους, που η χώρα για τόσο καιρό επιθυμούσε.

Οι εταίροι της Ελλάδας έδωσαν το πράσινο φως στην εκταμίευση 10,3 δισ. ευρώ τμηματικά, υπό την προϋπόθεση όμως ότι η Ελλάδα θα τροποποιήσει ορισμένα μέτρα που αφορούν τις συντάξεις, τις ιδιωτικοποιήσεις και την απελευθέρωση της πώλησης των επισφαλών δανείων.

Ωστόσο, σε επιστολή του ο Ευκλείδης Τσακαλώτος που απέστειλε στους δανειστές την περασμένη εβδομάδα, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε στους θεσμούς ότι ορισμένες από τις επιπρόσθετες απαιτήσεις δεν μπορούν να "ικανοποιηθούν" από την Αθήνα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

"Δεν μπορούμε να κάνουμε καμία ουσιαστική αλλαγή. Αλλά θα προχωρήσουμε με τις τεχνικές τροποποιήσεις που συζητήθηκαν. Μερικές από αυτές είναι σωστές" είπε ένας κυβερνητικός αξιωματούχος στο Reuters.

ethnos

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news