facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 31 Μαΐου 2016

Δημαράς: Μάλλον ο Τσίπρας δεν πήρε χαμπάρι τη διάταξη για τις offshore...

Στην παραδοχή ότι έχουμε φτάσει στο σημείο να «έχουμε χάσει την αξιοπρέπειά μας» ψηφίζοντας -και ο ίδιος- όλα αυτά τα μέτρα προχώρησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Γιώργος Δημαράς μέσω συνέντευξής του στα «Παραπολιτικά Fm». Επισημαίνοντας πως γνώριζε ότι «θα γίνονταν συμβιβασμοί» έσπευσε να ξεκαθαρίσει πως «ποτέ δεν φανταζόμουν ότι θα φτάσουμε τόσο πολύ να χάσουμε την αξιοπρέπειά μας κάνοντας συνδιοίκηση σχεδόν σε όλη την ακίνητη περιουσία, σε λειτουργούσες επιχειρήσεις…».

Όσο για το λόγο που δεν επέλεξε την παραίτηση ή την καταψήφιση των μέτρων ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως το ζήτημα «δεν είναι οικονομικό αλλά ηθικό». Συγκεκριμένα είπε: «Ξέρουμε ότι η παραίτηση αυτή τη στιγμή δύο -τριών βουλευτών ή καταψήφιση θα έπρεπε να ρίξει την κυβέρνηση, να μην έχεις αξιολόγηση σε αυτά που ελπίζουμε ότι η χώρα πλέον μπορεί να σταθεροποιήσει μια κατάσταση οικονομική και να αρχίζει να ανακάμπτει και να ανακτήσουμε την αξιοπρέπειά μας. Αυτή η λογική κυριάρχησε σε εμένα όπως νομίζω και η πλειοψηφία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ κάνανε κάτι που δεν το πιστεύανε, είναι έξω από τη λογική τους».

Tι είπε για τις offshore των υπουργών

Αναφορικά με τη διάταξη για τις offshore των υπουργών ο βουλευτής αφού ζήτησε «συγγνώμη» που προχώρησε στην ψήφιση του άρθρου χωρίς καν να το έχει δει και διαβάσει γιατί, όπως ο ίδιος είπε, «δεν είχαμε χρόνο», διερωτήθηκε: «Εγώ αυτό που δεν μπορώ να κατανοήσω είναι ποιος σκέφτηκε και έβαλε αυτή τη διάταξη στο νόμο. Ποιος υπουργός;».

«Ζητώ συγνώμη αλλά στο χρόνο αυτό που υπήρχε πραγματικά δώσαμε το βάρος σε άλλα άρθρα και δεν το είδα αυτό και μάλιστα όπως είναι διατυπωμένο σε μια γρήγορη ανάγνωση δεν το βλέπεις γιατί δεν μιλάει για offshore…» συνέχισε ο κ. Δημαράς και συνέχισε δίνοντας... εξηγήσεις: «Ήταν ένα άρθρο το οποίο δεν το πρόσεξα, ήταν πολλές οι σελίδες λίγος ο χρόνος μεγάλη η πίεση σε εμένα και συναισθηματική γιατί πολλά έχουμε απολέσει ως χώρα αυτά τα χρόνια και βλέπεις μια διαρκή εξάρτηση μέχρι αναξιοπρέπεια. Υποταγή σε μεγάλες δυνάμεις, σε πολυεθνικές...».

«Εγώ για αυτό το άρθρο λέω συγγνώμη γιατί εγώ πολεμώ τις offshore γιατί είναι διεθνής γάγγραινα, είναι φορολογικοί παράδεισοι, καλύπτουν το μαύρο χρήμα, αποσταθεροποιούν χώρες και πρέπει να βρούμε συμφωνίες διεθνείς να τις καταργήσουμε τις offshore. Δεν μπορούμε εμείς τώρα εδώ εμμέσως να φέρουμε τέτοια άρθρα».

Μάλιστα ο κ. Δημαράς έσπευσε να δικαιολογήσει και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, από τον οποίο σε χθεσινή του συνέντευξη ζητούσε να ανακαλέσει την απόφασή του: «Νομίζω ότι ξέφυγε και νομίζω ότι δεν το πήρε χαμπάρι ο πρωθυπουργός» είπε χαρακτηριστικά.

«Ο υπουργός που το έφερε έχει ευθύνη και νομίζω ότι αυτό πρέπει να το αποσύρουμε συντόμως, αμέσως. Πρέπει να έρθει αυτήν την εβδομάδα μια τροπολογία στη Βουλή, να μην αφήσουμε καθόλου χρόνο και να μην επιτρέψουμε και την αναδρομική ισχύ του» κατέληξε εμμένοντας στην άποψη να αποσυρθεί η διάταξη που έχει προκαλέσει πολιτικό «σεισμό».

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news