facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 14 Μαΐου 2016

New York Times: Χωρίς ελάφρυνση χρέους η ελληνική οικονομία δεν θα ανακάμψει ποτέ

«Ήρθε η ώρα να μπει ένα τέλος στην τραγωδία του ελληνικού χρέους» υποστηρίζουν με άρθρο – παρέμβασή τους οι New York Times.

Μεταξύ άλλων στο δημοσίευμα της εφημερίδας αναφέρεται πως «έφτασε πλέον η ώρα ώστε η χώρα να εξέλθει του φαύλου κύκλου και όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές να συνειδητοποιήσουν ότι χωρίς ελάφρυνση χρέους, η ελληνική οικονομία δεν θα ανακάμψει ποτέ, γεγονός που αυτόματα θα έχει επιπτώσεις που με δυσκολία θα μπορέσει να διαχειριστεί η Ε.Ε.

Ήταν τον περασμένο Ιούλιο, όταν η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα αναγκάστηκε να αποδεχθεί μια σειρά από νέα μέτρα λιτότητας, προκειμένου οι δανειστές να εγκρίνουν νέο πακέτο διάσωσης.

Στις 8 Μαΐου από την ελληνική Βουλή πέρασε ένα πακέτο μέτρων ύψους 5,4 δισ. ευρώ. Ήταν μια μέρα πριν τη σύγκληση του κρίσιμου Eurogroup της 9ης Μαΐου, κατά τη διάρκεια του οποίου οι υπουργοί Οικονομικών ανέλυσαν το κατά πόσο πληροί η Ελλάδα τις προϋποθέσεις για να λάβει την επόμενη δόση.

Δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε συμφωνία για το εάν τελικά η Ελλάδα έχει καταγράψει επαρκή πρόοδο, αναβάλλοντας έτσι τις αποφάσεις για τις 24 Μαΐου.

Ταυτόχρονα αποφάσισαν να «κλείσουν» τα αυτιά τους στην απαίτηση του ΔΝΤ για άμεση ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, μεταθέτοντας τις όποιες αποφάσεις για μετά τη λήξη του ελληνικού προγράμματος, δηλ. το 2018, καθώς το μεγαλύτερο πρόβλημα "ακούει" στο όνομα "Γερμανία".

enikonomia

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news