facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 7 Μαΐου 2016

Guardian: Το ΔΝΤ απειλεί να αποχωρήσει από το ελληνικό πρόγραμμα

«Οι ελπίδες προκειμένου να υπάρξει συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και τους δανειστές εξανεμίζονται ύστερα από μια αναπάντεχη παρέμβαση του ΔΝΤ» μεταδίδει o Guardian σε δημοσίευμα που αναφέρεται στην επιστολή της Κριστίν Λαγκάρντ προς τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης.

«Σε μία επανάληψη του δράματος που κυριάρχησε στην ευρωζώνη πέρυσι, η Αθήνα αντιμετωπίζει το φάσμα της χρεοκοπίας αν αποτύχει να καλύψει τα ομόλογα της ΕΚΤ που λήγουν και τα δάνεια του ΔΝΤ τον Ιούλιο», υπογραμμίζει.

Το δημοσίευμα τιτλοφορείται «Το ΔΝΤ απειλεί να αποχωρήσει από την ελληνική διάσωση» και σε αυτό αναφέρεται πως η κ. Λαγκάρντ προειδοποίησε πως είτε οι δανειστές θα συμφωνήσουν στην αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους είτε το ΔΝΤ θα αποχωρήσει από το πρόγραμμα.

«Για εμάς προκειμένου να υποστηρίξουμε με μια νέα συμφωνία με το ΔΝΤ, είναι απαραίτητο η χρηματοδότηση και ελάφρυνση χρέους να βασίζονται σε δημοσιονομικούς στόχους που να είναι ρεαλιστικοί επειδή υποστηρίζονται από αξιόπιστα μέτρα ώστε να μπορούν να επιτευχθούν έγραψε η κυρία Λαγκάρντ, τονίζοντας την έλλειψη δομικών μεταρρυθμίσεων και την αποτυχία της Αθήνας στο πρόγραμμα προσαρμογής ως τώρα» προσθέτει το δημοσίευμα.

Η παρέμβαση της γενικής διευθύντριας του Ταμείου ήρθε μετά από την αιφνιδιαστική απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να θέσει προς ψήφιση τις αντιδημοφιλείς αλλαγές στο συνταξιοδοτικό και το φορολογικό την Κυριακή, αναφέρει ακόμη η βρετανική εφημερίδα.

Οσο οι δανειστές θα μάχονται για τα προληπτικά μέτρα, η πολιτική και κοινωνική κατάσταση στην Αθήνα θα επιδεινώνεται, εκτίμησε ο Μουϊτάμπα Ράχμαν, επικεφαλής του Eurasia Group. «Ο χρόνος τελειώνει για να καταλήξουν σε μία συμφωνία», προειδοποίησε.

tanea

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news