facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 12 Μαΐου 2016

Σόιμπλε: Διαφώνησα με τη Μέρκελ για το Grexit

Στην αποκάλυψη ότι πριν από περίπου ένα χρόνο είχε διαφωνήσει με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, η οποία δεν ήθελε Grexit, προχώρησε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε δείπνο που διοργάνωσε η εφημερίδα Handelsblatt.

Αυτό γράφει η Deutsche Welle τονίζοντας ότι μια πρόσκληση σε δείπνο με συνομιλητή τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δεν είναι κάτι που συμβαίνει καθημερινά. Όταν όμως προσκαλεί μια εφημερίδα του διαμετρήματος της Handelsblatt, πρόκειται για ένα μεγάλο γεγονός. Πόσο μάλλον όταν γίνεται σε μια τόσο σημαντική συγκυρία με τη συμφωνία της ΕΕ με την Τουρκία για το προσφυγικό σε οριακό σημείο και το κρίσιμο Eurogroup για την Ελλάδα να μετρά μόλις 24 ώρες.

Γερμανική πολιτική χωρίς τον Σόιμπλε;

Πιο επίκαιρο δεν θα μπορούσε να είναι το θέμα της συζήτησης: "Κρίση χρέους και προσφυγικό δράμα. Προς τα πού οδεύει η Ευρώπη". Οι 600 καλά επιλεγμένοι προσκεκλημένοι, πολιτικοί, οικονομικοί και επιχειρηματικοί παράγοντες, διπλωμάτες που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση, βίωσαν έναν χαλαρό υπουργό Οικονομικών να συζητά με τον αρχισυντάκτη της Handelsblatt, Sven Afhuppe. Ο Wolfgang Schaeuble, 73 χρονών, διανύει την τελευταία περίοδο στο υπουργείο των Οικονομικών, δεδομένου ότι λόγω ηλικίας δεν διαφαίνεται μέχρι τώρα πρόθεση να ξανακατέβει υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές του 2017. Όσοι παρακολουθούν τα δρώμενα στο Βερολίνο, δεν μπορούν να φανταστούν πως μπορεί να υπάρχει γερμανική πολιτική χωρίς τον Schaeuble, αλλά και το αντίθετο, πως θα μπορούσε ο Schaeuble, αυτός ο παθιασμένος πολιτικός, που έχει θητεύσει σε πολλά υπουργεία και έχει καθίσει στη βουλευτική έδρα περισσότερο από όλους τους άλλους συναδέλφους του, να αποχωριστεί την εξουσία. Αναμενόμενη λοιπόν η ερώτηση, εάν έχει βλέψεις για το αξίωμα του Πρόεδρου της Γερμανικής Δημοκρατίας. "Ο Κόνραντ Αντενάουερ έγινε καγκελάριος στα 73 του", απάντησε εν γνώσει πως μια τέτοια περιπαικτική απάντηση θα έδινε τροφή σε εικασίες

zougla

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news