facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 23 Μαΐου 2016

Κομισιόν: Οι υπουργοί του Eurogroup έτοιμοι να υποστηρίξουν μια εκταμίευση προς την Ελλάδα

"H Kομισιόν εργάζεται σθεναρά για την προετοιμασία του αυριανού Eurogroup καθώς όπως τόνισε ο Επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί η Ελλάδα έκανε ένα βήμα-κλειδί, προς την ολοκλήρωση της αξιολόγησης", τόνισε απο το βήμα της καθημερινής ενημέρωσης των συντακτών ο επικεφαλής εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, απαντώντας σε ερώτηση του ΚΥΠΕ, σχετικά με την υπερψήφιση των προαπαιτούμενων χθες βράδυ από το ελληνικό κοινοβούλιο.

"Η Κομισιόν λαμβάνει υπόψη την χθεσινή ψηφοφορία των προαπαιτούμενων και τώρα οι θεσμοί θα εξετάσουν την νομοθεσία και θα εισηγηθούν τα ευρήματά τους στο αυριανό Eurogroup. Όπως έχουμε πει, (οι Υπουργοί) του Eurogroup δηλώνουν έτοιμοι να υποστηρίξουν μια εκταμίευση προς την Ελλάδα", σημείωσε ο εκπρόσωπος.

"Παράλληλα η Κομισιόν είναι έτοιμη να βοηθήσει στις διαβουλεύσεις για το χρέος, τις οποίες υποστηρίζει, κάτι που έγινε ξεκάθαρο και από τις δηλώσεις του Ζαν Κλόντ Γιούνκερ σε συνέντευξη του σε συναδέλφους στας από την γαλλική Le Monde το προηγούμενο Σάββατο. Όπως γνωρίζετε όμως το ζήτημα αυτό είναι πρωτίστως θέμα των κρατών μελών", κατέληξε ο Μ.Σχοινάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, η λεγόμενη τελική έκθεση συμμόρφωσης της τρόικας θα κατατεθεί στο διοικητικό συμβούλιο του ESM μετά το Eurogroup.

real

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news