facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 15 Μαΐου 2016

Φίλης: Τχιζάντ αυτά που λέει ο Αμβρόσιος

«Περίμενα ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος να πάρει αποστάσεις από τις κατάρες του Αμβρόσιου», είπε ο Νίκος Φίλης στο Mega, αναφερόμενος στην κόντρα που έχει ξεσπάσει με το μάθημα των θρησκευτικών στο επίκεντρο.

«Αυτά που είπε ο Αμβρόσιος είναι τζιχάντ», επέμεινε ο υπουργός Παιδείας, αναφερόμενος στις κατάρες του μητροπολίτη Καλαβρύτων, την Μ. Παρασκευή, ο οποίος είχε πει μεταξύ άλλων «να ξεραθεί το χέρι του κ. Φίλη», αν υπογράψει διατάγματα για αλλαγές στο μάθημα των θρησκευτικών. Κόντρα για την οποία πήρε θέση την Παρασκευή ο Αρχιεπίσκοπος, αναφέροντας «Πολύ έχει κουραστεί ο κ. Φίλης και εμείς συνέχεια ασχολούμαστε με τον κ. Φίλη».

«Δεν συγκυβερνούμε με την εκκλησία και αυτό χρειάζεται μία διαμόρφωση ρόλων. Επιδίωξη είναι η συνεργασία με την εκκλησία στη βάση διακριτών ρόλων. Αλλο το κατηχητικό, άλλο το σχολείο», τόνισε ο κ. Φίλης και κατηγόρησε την εκκλησία ότι «εκβιάζει και παίζει με τη θρησκευτικότητα των πολιτών», ενώ σημείωσε ότι «η εικόνα που δίνεται από ακραίους μητροπολίτες σκανδαλίζει τους πιστούς».

Αναφερόμενος στο ολοήμερο σχολείο, τόνισε ότι δεν κόβεται, αλλά θα γίνει τρίωρο. «Από τις 8 έως τις 13.15 θα λειτουργεί το ολοήμερο. Μετά θα γίνονται κανονικά μαθήματα από τους δασκάλους μέχρι τις 4.00. Το ολοήμερο θα είναι 3 ώρες σε όλη την Ελλάδα. Το δημοτικό θα λειτουργεί 6 ώρες», ανέφερε.

iefimerida

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news