facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

Μηνυτήρια αναφορά για την κατάσταση στην Ειδομένη κατέθεσε ο Τζιτζικώστας

Μηνυτήρια αναφορά για την κατάσταση που επικρατεί στον άτυπο καταυλισμό προσφύγων και μεταναστών στην Ειδομένη, στο Κιλκίς και στην ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας κατέθεσε ενώπιον της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Στην αναφορά, που έρχεται ως συνέχεια ανάλογων μηνύσεων που έχουν κατατεθεί το προηγούμενο διάστημα, όπως για παράδειγμα από κατοίκους της Ειδομένης, το δήμαρχο Παιονίας κ.ά., ο Απ. Τζιτζικώστας θέτει κυρίως τα ζητήματα της δημόσιας ασφάλειας και υγείας, όπως επίσης τον αποκλεισμό της σιδηροδρομικής γραμμής Ελλάδας- ΠΓΔΜ εδώ και περίπου δύο μήνες, ενώ ζητά την παρέμβαση της Δικαιοσύνης για αξιόποινες πράξεις που διαπράττονται.

Σε δηλώσεις του κατά την αποχώρησή του από το δικαστικό μέγαρο της Θεσσαλονίκης (κι αφού προηγήθηκε ολιγόλεπτη συνάντηση με την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης Ειρήνη Αποστόλου), ο Απ. Τζιτζικώστας ζήτησε για άλλη μία φορά από την ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει στην άμεση εκκένωση της Ειδομένης και στον αναλογικό επιμερισμό του προσφυγικού πληθυσμού σε όλη την ηπειρωτική Ελλάδα, τονίζοντας ότι δεν μπορεί η Κεντρική Μακεδονία να σηκώνει όλο το βάρος του προσφυγικού ζητήματος.

zougla

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news