facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 10 Μαΐου 2016

Η Σόφη Παπαδογιάννη μηνύει την ΕΛ.ΑΣ. και το υπ. Προστασίας του Πολίτη για τον τραυματισμό της με δακρυγόνο

Μήνυση σε βάρος του των αστυνομικών, της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. και του υπουργού Προστασίας του Πολίτη θα καταθέσει η Σόφη Παπαδόγιαννη για τον τραυματισμό της κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου της Κυριακής.

Οπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση η κ. Παπαδόγιαννη μαζί με τον πρόεδρο της ΛΑΕ Παναγιώτη Λαφαζάνη και μέλη του κόμματος θα μεταβούν στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών για να καταθέσουν τη μήνυση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΛΑΕ:

Αύριο το μεσημέρι στις 12:00 η Σόφη Παπαδόγιαννη, μέλος της Π.Γ. της ΛΑ.Ε., συνοδευόμενη από τον Παναγ. Λαφαζάνη, επικεφαλής της ΛΑ.Ε. και ευρεία αντιπροσωπεία στελεχών της ΛΑ.Ε., θα μεταβεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών (κτήριο 16 Δικαστήρια πρώην Σχολής Ευελπίδων), προκειμένου να καταθέσει μήνυση κατά των αστυνομικών και της φυσικής και πολιτικής ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. και του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, που ευθύνονται για τον τραυματισμό της κατά τη διαδήλωση της 8/5/16.

Ο τραυματισμός της Σόφης Παπαδόγιαννη, από δακρυγόνο στο κεφάλι, από τύχη και μόνο δεν ήταν θανατηφόρος, όπως έχει συμβεί σε πολλές άλλες περιπτώσεις, (του 15χρονου Μπερκιν Ελβάν στην Τουρκία, του νεαρού Κούρδου Tarik Ataykaya επίσης στην Τουρκία, του Παλαιστίνιου Mohammad Abu Awwad στο Ισραήλ κ.α)

Την ευθύνη για τον τραυματισμό της Σόφης Παπαδόγιαννη την φέρουν ακέραιη όχι μόνο οι φυσικοί αυτουργοί αστυνομικοί, αλλά και η φυσική και πολιτική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. και του Υπουργείου που διεύθυναν από τα κέντρα επιχειρήσεως την έφοδο των αστυνομικών δυνάμεων έξω από το κτίριο της Βουλής και οι οποίοι έδωσαν εντολή για τη ρίψη δακρυγόνων και βομβίδων στη βάση σχεδίου για τη διάλυση των ειρηνικώς συγκεντρωμένων διαδηλωτών που βρίσκονταν στη Λεωφ. Αμαλίας, μπροστά από τη Βουλή.

iefimerida

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news