facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 8 Μαΐου 2016

Ο Σταθάκης βλέπει την εικόνα της οικονομίας «καλύτερη»

Μία άλλη εικόνα για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας επιχείρησε να παρουσιάσει ο υπουργός Οικονομίας στη Βουλή, αντικρούοντας τα στοιχεία της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι το κόστος της «κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ» τον τελευταίο χρόνο είναι 12,7 δισ. ευρώ. Ο Γιώργος Σταθάκης κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία ότι η βασική της ευχή είναι «ο ΣΥΡΙΖΑ να μην είχε έρθει ποτέ στην εξουσία» και επεσήμανε σε όλους τους τόνους ότι η αντιπολίτευση προσπαθεί να υποβιβάσει το πρόγραμμα της κυβέρνησης, κάτι, που όπως ισχυρίστηκε, «δεν αποτυπώνεται με νούμερα πουθενά».

«Τα δικά μας νούμερα λένε άλλα. Η ανεργία μειώθηκε και η συνολική εικόνα της οικονομίας είναι καλύτερη», είπε χαρακτηριστικά από το βήμα της Βουλής και συνέχισε «μία κυβέρνηση να έχει σχέδιο να ακολουθεί μία πορεία για την ανάκαμψη και να το κάνει με τρόπο κοινωνικά δίκαιο, αμφισβητείται κατά κράτος από μία καταστροφολογική αντιπολίτευση. Και παρουσιάζουν ότι αυτή η κυβέρνηση έχει δημιουργήσει μία τεράστια καταστροφή στην οικονομία». «Αν συνέβαιναν όλα αυτά», είπε ο κ. Σταθάκης, «θα είχε αντίκτυπο στα νούμερα της οικονομίας, στο ΑΕΠ». «Ωστόσο», όπως τόνισε ο υπουργός, «τα αποτελέσματα του 2015 δείχνουν μία άλλη εικόνα, ότι η ύφεση ήταν μηδενική ότι το εξωτερικό ισοζύγιο πήγε πολύ καλά. Η βιομηχανική παραγωγή είχε 4,6% και η εκτέλεση του προϋπολογισμού πήγε εξαιρετικά. Συνεπώς, αν ισχύει το ένα, δεν ισχύει το άλλο. Δεν συνάδει με την κριτική της αντιπολίτευσης».

Ο κ. Σταθάκης, τόνισε ότι αυτή η κυβέρνηση σε μια δύσκολη χρονιά εν μέσω capital controls κατάφερε να έχει θετικά αποτελέσματα και ανέφερε την ανακεφαλαιοποίηση, τα προαπαιτούμενα και την πρώτη αξιολόγηση. Παράλληλα, ανέφερε ότι η Κομισόν για το 2017 προβλέπει ότι η ελληνική οικονομία θα παρουσιάσει πλεόνασμα. «Θα το αναγνωρίσετε;», αναρωτήθηκε, απευθυνόμενος προς την αξιωματική αντιπολίτευση.

Ο υπουργός, αφού περιέγραψε ένα «ονειρεμένο» ασφαλιστικό και φορολογικό νομοσχέδιο, στη συνέχεια διαβεβαίωσε ότι «η οικονομία μετά την πρώτη αξιολόγηση μπαίνει σε θετικό πρόσημο». «Αποφασίσαμε να κάνουμε τομές στο ασφαλιστικό σύστημα, το οποία θα είναι δίκαιο και για όλους», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «το φορολογικό νομοσχέδιο προστατεύει τα χαμηλά στρώματα και αυξάνει τη φορολογία στα υψηλότερα».

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news