facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

Τσακαλώτος προς θεσμούς: Οκτώ μέτρα που δεν θα υλοποιηθούν

Επιστολή προς τους εκπροσώπους των δανειστών φέρεται να έστειλε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, με την οποία γνωστοποιεί τις «κόκκινες γραμμές» της κυβέρνησης και τα προαπαιτούμενα που δεν προτίθεται να υλοποιήσει.

Σύμφωνα με τα «Νεα» ο υπουργός τονίζει ότι ορισμένα προαπαιτούμενα δεν θα υλοποιηθούν, είτε γιατί υπάρχουν βουλευτές που έχουν ήδη ταλαιπωρηθεί ήδη με πολύ δύσκολες ψηφοφορίες, είτε γιατί τα θέματα που βάζουν οι θεσμοί έχουν εξαντληθεί με τεχνικές συζητήσεις.

Η επιστολή απευθύνεται στους κ.κ. Πιερ Μοσκοβισί (Κομισιόν), Μπενουά Κερέ (ΕΚΤ) και Πολ Τόμσεν (ΔΝΤ).

Στην επιστολή επισημαίνεται ότι η κυβέρνηση προτίθεται να υλοποιήσει το σύνολο των εκκρεμοτήτων που αριθμούν σε 150 πλην οκτώ.

Ένα εξ αυτών σχετίζεται με τα ενεργειακά καθώς οι θεσμοί ζητούν επακριβώς από την κυβέρνηση να απαντήσει ποιο θα είναι το εναλλακτικό της σχέδιο σε περίπτωση που δεν λειτουργήσει αποτελεσματικά εκείνο για τον ΑΔΜΗΕ. Επί της ουσίας ζητούν η κυβέρνηση να δεσμευτεί για ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ για το ενδεχόμενο αποτυχίας του σχεδιασμού της.

Επιπλέον ένα ακόμη προαπαιτούμενο που είναι δύσκολο να υλοποιηθεί κατά τον κ. Τσακαλώτο είναι τα ειδικά μισθολόγια. Η κυβέρνηση φέρεται να αρνείται να αποσύρει τη διάταξη του πολυνομοσχεδίου που προβλέπει τη δυνατότητα να υπάρξει «ξεπάγωμα» των ειδικών μισθολογίων έως τις 31/12/16 και επιμένει στη διατήρησή της.

Ένα ακόμη μέτρο που προτίθεται να θέσει στον «πάγο» η κυβέρνηση κατά πληροφορίες σχετίζεται με το αίτημα των θεσμών να καταργηθεί η κατηγορία των συντάξεων που δίνονται για λόγους ατυχημάτων.

zougla

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news