facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 9 Μαΐου 2016

Πιτέλα: Θα αντιταχθούμε στο ΔΝΤ και στα προληπτικά μέτρα για την Ελλάδα

Την αντίθεσή του στη λήψη προληπτικών μέτρων και δη νομοθετημένων, εξέφρασε ο επικεφαλής της ευρωομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών Τζάνι Πιτέλα. Ο Ιταλός πολιτικός τόνισε πως ο ίδιος και οι συνεργάτες του δεν θα επιτρέψουν στους συντηρητικούς του ΔΝΤ και της Ευρώπης, να επαναλάβουν το περυσινό δράμα με το Grexit, ενώ βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η προσφυγική κρίση και διατρέχει σοβαρότατο κίνδυνο η ζώνη Σένγκεν.

«Δεν μπορώ να πιστέψω ότι εν μέσω της προσφυγικής κρίσης και ενώ η ζώνη Σένγκεν και η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκονται αντιμέτωπες με τη χειρότερη κρίση από τη δημιουργία τους, οι διαπραγματεύσεις για την αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος συνδρομής θα μείνουν ανολοκλήρωτες», τόνισε χαρακτηριστικά. Δήλωσε πως «η κατάσταση στην Ευρώπη είναι πολύ σοβαρή για να επιτρέψουμε να επαναληφθεί το δράμα του περασμένου χρόνου, περί Grexit». Σημείωσε, δε, ότι «σε ενάμιση μήνα θα διενεργηθεί το κρίσιμο δημοψήφισμα στο Ηνωμένο Βασίλειο».

Ο Τζάνι Πιτέλα ανέφερε πως η Eurostat αναγνώρισε ότι η Ελλάδα έχει επιτύχει καλύτερα από τα προσδοκώμενα αποτελέσματα σε δημοσιονομικούς όρους και πρόσθεσε ότι το μόνο πρόβλημα είναι με το ΔΝΤ από το οποίο ζήτησε να ενεργήσει με υπευθυνότητα. «Η ευρωομάδα μας θα αντιταχθεί στην απόπειρα του ΔΝΤ και κάποιων συντηρητικών πρωταγωνιστών να ζητήσουν προληπτικά μέτρα λιτότητας για την Ελλάδα. Αυτό δεν είναι προληπτική λιτότητα. Αυτό είναι ο θάνατος μιας χώρας. Πρέπει να ευχαριστήσουμε τον ελληνικό λαό για τις αξιοσημείωτες προσπάθειές του», κατέληξε.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news