facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 21 Μαΐου 2016

Αντιδρούν οι ΑΝΕΛ στο «πάγωμα» των μισθολογικών ωριμάνσεων

Ενδοκυβερνητικές τριβές έχει προκαλέσει η τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών η οποία αφορά το «πάγωμα» κάθε μισθολογικής ωρίμανσης κα προαγωγής για δυο χρόνια για τα ειδικά μισθολόγια, στα οποία εμπίπτουν μεταξύ όλων των άλλων και τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

Η ρύθμιση αυτή έχει προκαλέσει την αντίδραση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Π. Καμμένου, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, θέτει ως όρο να ψηφίσουν οι ΑΝΕΛ την επίμαχη τροπολογία μόνον στην περίπτωση που υπάρξει κυβερνητική δέσμευση ότι πρώτα θα υλοποιηθεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για την μισθολογική αποκατάσταση των ενστόλων στα επίπεδα του Ιουλίου 2012 (συν των αναδρομικών) και κατόπιν να υπάρξει «πάγωμα» της μισθολογικής ωρίμανσης, η οποία προβλέπεται να ισχύσει από 1.1.2017 έως 31.12.2018.

Πάντως, ο εισηγητής του κόμματος Δ. Καμμένος κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής δεν αναφέρθηκε στο θέμα, αν και λίγη ώρα πριν σε τηλεοπτική εκπομπή είχε διατυπώσει τις ενστάσεις του.

Υπενθυμίζεται ότι εκτός των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, η ρύθμιση αφορά δικαστικούς, διπλωμάτες, γιατρούς, μέλη ΔΕΠ ΑΕΙ κ.ά.

Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται σχετική δήλωση-παρέμβαση του αναπληρωτή υπουργού Γ. Χουλιαράκη, προκειμένου να ξεπεραστεί το εμπόδιο που έχει εγερθεί με τους συγκυβερνώντες ΑΝΕΛ.

tovima

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news