facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 23 Μαΐου 2016

Ανακοινώθηκε επισήμως: Στην Ελλάδα ο Πούτιν Παρασκευή και Σάββατο

Στην Ελλάδα θα βρεθεί το διήμερο Παρασκευή-Σάββατο (27-28 Μαΐου) ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν προκειμένου να πραγματοποιήσει επίσκεψη στο Άγιο Όρος.

Πριν ωστόσο να μεταβεί στο Άγιο Όρος ο Ρώσος πρόεδρος θα κάνει μια στάση στην Αθήνα κάνοντας ένα «δώρο» στο Μαξίμου. Η κυβέρνηση επενδύει πολλά σε αυτή την επίσκεψη για να ενισχύσει το αφήγημά της για πολυεπίπεδη και πολυσχιδή εξωτερική πολιτική.

Σύμφωνα με πληροφορίες την Παρασκευή το απόγευμα θα τον υποδεχθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και στη συνέχεια ο Βλαντιμίρ Πούτιν θα έχει συνάντηση και γεύμα εργασίας με τον Αλέξη Τσίπρα.

Η μετάβαση του Ρώσου προέδρου στο Άγιο Όρος θα γίνει το Σάββατο, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι θα τον συνοδεύσουν τοσο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, οσο και ο πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με την επίσημη επίσκεψη του Κρεμλίνου «οι συναντήσεις θα επικεντρωθούν στους τομείς κλειδιά των διμερών συνεργασιών στους τομείς του εμπορίου, της οικονομίας και των επενδύσεων, συμπεριλαμβανομένων των κοινών σχεδίων στους τομείς της ενέργειας και των μεταφορών».

«Ειδική έμφαση θα δοθεί επίσης στην ανθρωπιστική και πολιτιστική συνεργασία, στο πλαίο του αμοιβαίου Έτους της Ελλάδας και του Έτους της Ρωσίας που ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2016 και των εορτασμών το 2016 για τη συμπλήρωση 1.000 ετών της ρωσικής παρουσίας στο Άγιο Όρος» συμπληρώνεται η ανακοίνωση που καταλήγει ότι «θα υπάρξει ανταλλαγή απόψεων για τρέχοντα διεθνή και περιφερειακά θέματα».

Η ανακοίνωση του Κρεμλίνου (στα αγγλικά) έχει ως εξής:

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news