facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 6 Μαΐου 2016

Φοροτεχνικοί: Παράταση της αποχής από την υποβολή δηλώσεων

Την παράταση της αποχής από την υποβολή φορολογικών δηλώσεων, κατά μία εβδομάδα έως και την Παρασκευή 13 Μαΐου, αποφάσισαν οι λογιστές - φοροτεχνικοί σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Σύμφωνα με το Επιμελητήριο, η απόφαση ελήφθη επειδή δεν έχουν αποσυρθεί οι διατάξεις που προβλέπουν τόσο την κατακόρυφη αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών για τους οικονομολόγους όσο και την εξαίρεση του κλάδου από τις εκπτώσεις για τα τέσσερα πρώτα χρόνια εφαρμογής του νόμου, και με δεδομένη την επιτυχία των κινητοποιήσεων μέχρι σήμερα αφού έχει υποβληθεί πολύ μικρός αριθμός δηλώσεων.

Ο πρόεδρος του Οικονομικό Επιμελητηρίου της Ελλάδος, Κωνσταντίνος Κόλλιας, δήλωσε: «Υπόλογοι για την καταστροφή του κλάδου τους θα είναι οι οικονομολόγοι βουλευτές που θα υπερψηφίσουν το ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να το καταψηφίσουν, αλλιώς θα κληθούν να λογοδοτήσουν στους συναδέλφους τους και για την προκλητική εξαίρεση των οικονομολόγων από τις εκπτώσεις, κατά τη διάρκεια των τεσσάρων πρώτων ετών εφαρμογής του νόμου. Πρέπει να λογοδοτήσουν και για το πώς θεωρούν ότι με αυτά τα ποσοστά εισφορών μπορεί να σταθεί ελεύθερος επαγγελματίας και να επιβιώσει. Οι οικονομολόγοι και οι λογιστές - φοροτεχνικοί συνεχίζουμε ενωμένοι τον δίκαιο αγώνα μας με την συνέχιση της άκρως επιτυχημένης αποχής από την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων. Μέχρι την τελική δικαίωση».

Από την πλευρά του ο α΄ αντιπρόεδρος της Π.Ο.Φ.Ε.Ε., Αντώνιος Μουζάκης, δήλωσε: «Η Π.Ο.Φ.Ε.Ε συντάσσεται με την πρόταση του επιστημονικού της φορέα, του ΟΕΕ, για συνέχιση της αποχής από την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, καταγγέλλοντας την φιλοσοφία του ασφαλιστικού νομοσχεδίου που επιβαρύνει βάναυσα τον κλάδο».

Ο κ. Παναγιώτης Θεοδωρακόπουλος, εκπρόσωπος της Π.Ο.Ο.Ε.Ε.Ε., δήλωσε με τη σειρά του: «Οι οικονομολόγοι - λογιστές κορυφώνουν την αντίδρασή τους, εν όψει της ψήφισης του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, συνεχίζοντας δυναμικά την αποχή από την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων».

tovima

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news