facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 23 Μαΐου 2016

Η πρόταση της Κομισιόν για τη δόση και το χρέος

Οι πρώτες διαρροές για την αυριανή κρίσιμη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης έχουν αρχίσει ήδη σχετικά με το ελληνικό ζήτημα.

Έτσι, σύμφωνα με έγγραφο-προσχέδιο της Κομισιόν που επικαλείται το πρακτορείο Bloomberg, αύριο στο Eurogroup θα εγκριθεί δόση ύψους 11 δισ. ευρώ για την Ελλάδα.

Από τα συνολικά 11 δισ. τα 3,8 δισ. θα κατευθυνθούν στην αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του ελληνικού Δημοσίου και τα 7,2 δισ. στην εξυπηρέτηση του δημοσίου χρέους. Σημειώνεται ότι τον Ιούλιο λήγει ένα ομόλογο ύψους 2,3 δισ. ευρώ προς την ΕΚΤ.

Το ίδιο έγγραφο κάνει και ιδιαίτερη αναφορά στο θέμα του χρέους, λέγοντας ότι η Ελλάδα χρειάζεται επέκταση των λήξεων των ομολόγων, μεγαλύτερη περίοδο χάριτος και επιτόκια δανεισμού «κλειδωμένα» σε χαμηλό επίπεδο.

Στο σημερινό EuroWorking Group αναμένεται να επικυρωθεί η επιτυχής ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης, μετά την ψηφοφορία της Κυριακής στην ελληνική Βουλή με την οποία εκπληρώθηκαν και τα τελευταία προαπαιτούμενα.

Από τη μεριά του, ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί δίνει τη διαβεβαίωση ότι η Ελλάδα έκανε ένα «βήμα-κλειδί» ... προς την κατεύθυνση της ολοκλήρωσης της πρώτης φάσης του ελληνικού προγράμματος».

zougla

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news