facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 15 Μαΐου 2016

ΣτΕ: Συνταγματική η ιδιωτικοποίηση μικρών τουριστικών λιμένων

Νόμιμη και συνταγματική έκρινε η ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας με 28 αποφάσεις της την παραχώρηση στο ΤΑΙΠΕΔ και την μεταβίβαση σε τρίτους των μικρών λιμένων για λόγους δημοσίου συμφέροντος.

Στο ανώτατο δικαστήριο είχαν προσφύγει Δήμοι, Δημοτικά Λιμενικά Ταμεία και κάτοικοι περιοχών κατά της απόφασης της διυπουργικής επιτροπής που προέβλεπε την παραχώρηση στο ΤΑΙΠΕΔ900 μικρών τουριστικών λιμανιών της χώρας, τα 46 από τα όποια δεν ήταν αναγκαία για στρατιωτικούς σκοπούς.

Η Ολομέλεια του ΣτΕ απέρριψε ως αβάσιμους όλους τους ισχυρισμούς των Δήμων, κ.λπ., υπογραμμίζοντας ότι σύμφωνα με την μνημονιακή νομοθεσία, οι εν λόγω παραχωρήσεις των μικρών λιμένων «αποσκοπούν στην ικανοποίηση συγκεκριμένου δημόσιου συμφέροντος, δηλαδή στη αποπληρωμή του δημόσιου χρέους, βάσει σχετικού συνολικού προγράμματος».

Σύμφωνα με τους συμβούλους επικρατείας, είναι «επιτρεπτή και δεν προσκρούει στις διατάξεις των άρθρων 106, 25 και 5 του Συντάγματος, αλλά ούτε στο άρθρο 24 που προστατεύει τον αιγιαλό και την παραλία.

iefimerida

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news