facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

Παραπομπή τεσσάρων σε δίκη για ατασθαλίες της ΜΚΟ «Αλληλεγγύη» προτείνει ο εισαγγελέας

Σε δίκη προτείνει να παραπεμφθούν τέσσερα άτομα για οικονομικές ατασθαλίες στη Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Αλληλεγγύη» ο εισαγγελέας Παν. Παναγιωτόπουλος.

Ο εισαγγελικός λειτουργός με την πρότασή του προς το Δικαστικό Συμβούλιο ζητά να παραπεμφθούν άλλοτε στενός συνεργάτης του μακαριστού Χριστόδουλου και διαχειριστής της «Αλληλεγγύης» και τρείς ακόμη, μεταξύ των οποίων και επιθεωρητές των οικονομικών της Εκκλησίας.

Οι κατηγορίες που κατά περίπτωση τους αποδίδονται είναι υπεξαίρεση με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, απιστία και ψευδή βεβαίωση.

Η υπόθεση αφορά ποσό 5,6 εκατ. ευρώ που έλαβε την περίοδο 2005-2006 η «Αλληλεγγύη» από το υπουργείο Εξωτερικών για να πραγματοποιήσει συγκεκριμένες «δράσεις» τις οποίες όμως φέρεται πως, είτε άφησε ημιτελείς, είτε δεν τις πραγματοποίησε καθόλου.

Μεταξύ των προγραμμάτων που η «Αλληλεγγύη» ανέλαβε και δεν πραγματοποίησε είναι, όπως αναφέρεται στην εισαγγελική πρόταση, η αποστολή έκτακτης επισιτιστικής βοήθειας στο Ιράκ και συγκεκριμένα κατεψυγμένων κοτόπουλων με σκοπό τη διανομή αυτών στους δοκιμαζόμενους και υποσιτιζόμενους πληθυσμούς.

Εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ όμως φέρεται να χάθηκαν και σε άλλα προγράμματα που δεν υλοποιήθηκαν όπως η κατασκευή Μουσείου εντός του Πατριαρχικού Οίκου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, η κατασκευή σχολής επαγγελματικής κατάρτισης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Β. Σουμάτρα της Ινδονησίας και η υποστήριξη κακοποιημένων γυναικών στη Ρουμανία.

Τον τελευταίο λόγο για την παραπομπή ή μη των τεσσάρων κατηγορούμενων σε δίκη έχει το Δικαστικό Συμβούλιο το οποίο θα αποφανθεί με βούλευμά του.

kathimerini

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news