facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 14 Μαΐου 2016

Παππάς: Δεν θα δεχθούμε συμφωνία χωρίς συγκεκριμένες λύσεις για το χρέος

Η Ελλάδα δεν θα δεχθεί συμφωνία, χωρίς συγκεκριμένες λύσεις για ελάφρυνση χρέους, τόνισε ο Νίκος Παππάς σε συνέντευξή του στην Wall Street Journal, ενώ μιλώντας στο CNBC σημείωσε την ανάγκη να κάνουν βήματα ΔΝΤ και ΕΕ.

«Θέλουμε πραγματικές και όχι προσωρινές λύσεις», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας στην Wall Street Journal, αναφερόμενος στην ελάφρυνση χρέους. «Οχι άλλες αναβολές», συμπλήρωσε και εξέφρασε την αισιοδοξία ότι θα υπάρξει συμφωνίαγια το χρέος στο Eurogroup της 24ης Μαΐου.

«Υπάρχουν διαφωνίες ανάμεσα στο ΔΝΤ και τους Ευρωπαίους, αλλά κάναμε σαφή τη θέση μας ότι χρειαζόμαστε μεγάλη αναδιάρθρωση χρέους. Δεν πρέπει να υπάρξει καθυστέρηση», τόνισε ακόμη, αναφέροντας ότι η Ελλάδα έχει εξασφαλίσει τη στήριξη των ΗΠΑ για άμεση ελάφρυνση χρέους. «Θέλουν λύση τώρα, όχι μία ημερομηνία για τη λύση. «Αυτή η συζήτηση για τον όρο της ελάφρυνσης χρέους δεν θα είναι ασαφής πλέον, θα καθοριστεί», ανέφερε.

Μιλώντας στο CNBC, ο κ. Παππάς εξέφρασε την πεποίθηση ότι «είμαστε πολύ κοντά να ολοκληρώσουμε μια συμφωνία με τους εταίρους και αυτά είναι τα μηνύματα που συνεχίζουμε και λαμβάνουμε και από τις δύο όχθες του Ατλαντικού».

Ακόμη, τόνισε ότι «δεν θα πρέπει να επιτρέψουμε οποιεσδήποτε διαφωνίες αναφορικά με τη διαχείριση του ζητήματος του ελληνικού χρέους να προκαλέσουν καθυστερήσεις» και πρόσθεσε ότι «Η ελληνική κυβέρνηση πέτυχε πολύ περισσότερα από όσα ανέμεναν πολλοί».

«Τον περασμένο Ιούλιο, όποτε υπεγράφη η συμφωνία (σ.σ. με τους θεσμούς), οι εκτιμήσεις ήταν πως η ελληνική οικονομία θα παρουσίαζε ύφεση της τάξης του 2,3%. Όμως το ΑΕΠ κατέγραψε ύφεση μόλις κατά 0,2%. Κατορθώσαμε να μειώσουμε τους δείκτες ανεργίας κατά 2% και ψηφίσαμε νόμους που προωθούν μεταρρυθμίσεις,την πάταξη της διαφθοράς, τη μείωση της γραφειοκρατίας και δημιουργούν ένα κλίμα σταθερότητας που μπορούν να φέρουν επενδύσεις. Και το πετύχαμε αυτό προστατεύοντας τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες».

Παράλληλα ο κ. Παππάς υπογράμμισε ότι είναι ισορροπημένο το πρόγραμμα έως το 2018 και πρόσθεσε ότι οι δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις που προώθησε και εφάρμοσε η ελληνική κυβέρνηση που απέφεραν πολλά περισσότερα από όσα ανέμεναν πολλοί εταίροι. «Αυτό αποδεικνύει την αποτελεσματική διακυβέρνηση και την επιτυχή εφαρμογή της φορολογικής πολιτικής», σημείωσε.

«Οι πολύ γενναίες μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό σύστημα και στην φορολογία εισοδήματος δίνει το σήμα σε όλον τον κόσμο ότι η Ελλάδα είναι μια σταθερή χώρα και ότι έχει μια κυβέρνηση που είναι αποφασισμένη, κοινωνικά δίκαιη και πρόθυμη να οδηγήσει την χώρα σε μια νέα σελίδα . Και αυτές οι μέρες καταγράφουν τις πρώτες γραμμές αυτού του νέου καλού κεφαλαίου που βλέπουμε για την Ελλάδα και για τον ελληνικό λαό», συμπλήρωσε ο υπουργός Επικρατείας.

iefimerida

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news