facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 9 Μαΐου 2016

Τσακαλώτος: Με προεδρικό διάταγμα κάθε Μάιο, θα τίθεται σε εφαρμογή ο κόφτης δαπανών

Με προεδρικό διάταγμα κάθε Μάιο θα μπαίνει σε λειτουργία ο «κόφτης» δημόσιων δαπανών, μετά τα αποτελέσματα της Eurostat τον Απρίλιο, ανέφερε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Σύμφωνα με τον Ελληνα ΥΠΟΙΚ ο έλεγχος για τον μηχανισμό («κόφτης») θα γίνεται σε ετήσια βάση κάθε Μάιο, όταν θα έχουμε τα αποτελέσματα της Eurostat κάθε Απρίλιο. «Θα υπάρχει προεδρικό διάταγμα με μειώσεις στις δαπάνες του κράτους, χωρίς να υπάρχει μείωση δαπανών σε συγκεκριμένα κομμάτια του προϋπολογισμού όπως η υγεία και η άμυνα», σημείωσε.

Κάθε 30 Απριλίου, ο Υπουργός Οικονομικών θα καταρτίζει μια έκθεση πεπραγμένων από την οποία θα φαίνεται αν υπάρχει δημοσιονομική παρέκκλιση. Αν υπάρχει, τότε θα εκδίδεται προεδρικό διάταγμα με το οποίο θα αποφασίζεται η λήψη πρόσθετων δημοσιονομικών μέτρων, από μια λίστα κωδικών του προϋπολογισμού.

Όπως σημείωσε ο κ. Τσακαλώτος, μιλάμε «μακροπρόθεσμα για την ωριμότητα του χρέους σε βάθος 30 χρόνων» ενώ εξέφρασε την πίστη του ότι «θα υπάρχει ολοκλήρωση όλων των διαδικασιών έως τις 24 Μαΐου».

Ο κ. Τσακαλώτος τόνισε ότι «το ΔΝΤ ήταν φανερά ικανοποιημένο επειδή συζητήθηκε το χρέος». «Δεν μπήκαμε στις λεπτομέρειες, αλλά είπαν ότι είναι ευτυχείς και ότι θέλουν να συμμετάσχουν σε αυτή τη συζήτηση, ώστε 24 Μαΐου να έχουμε συγκεκριμένα αποτελέσματα», είπε. «Το 2018 αν υπάρξουν μέτρα για το χρέος θα ληφθεί υπόψη τι χρειάζεται η Ελλάδα για να χρηματοδοτήσει το χρέος της. Θα πρέπει να υπάρχει σειρά κριτηρίων για το τι χρειάζεται η Ελλάδα για να είναι βιώσιμο το χρέος της», σημείωσε.

«Η διαφορά σε σχέση με τους προηγούμενους 3-4 μήνες είναι ότι υπάρχουν περισσότεροι παίκτες που θέλουν λύση, σε σχέση με αυτούς που δεν θέλουν. Έχουμε ακόμα δύο εβδομάδες για να καταλήξουμε σε συμφωνία. Αυτή τη στιγμή υπάρχει διάθεση για να καταλήξουμε σε απόφαση. Είμαι αισιόδοξος. Υπάρχει συγκεκριμένος μηχανισμός για την λήψη έκτακτων μέτρων», τόνισε ο υπουργός.


iefimerida

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news