facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 8 Μαΐου 2016

Τόνοι αγροτικών προϊόντων εγκλωβίστηκαν στην Κρήτη – Τι λένε οι αγρότες

Χιλιάδες είναι οι τόνοι αγροτικών προϊόντων που δεν μπορούν να φύγουν από την Κρήτη εξαιτίας της απεργίας της ΠΝΟ δημιουργώντας πονοκέφαλο στους αγρότες του νησιού.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας, Μ. Μαλλιωτάκης μέχρι και την Τρίτη το πρωί που αναμένεται να λήξει η απεργία της ΠΝΟ θα υπάρχουν 40.000 τόνοι προϊόντων εγκλωβισμένα στην Κρήτη.

Η ζημιά για τους αγρότες είναι τεράστια ενώ την ίδια ώρα με ψήφισμά της η Επιτροπή Αγροτικών Θεμάτων Ιεράπετρας που συνεδρίαση την περασμένη Παρασκευή ζητά την ενεργοποίηση του πλοίου ασφαλείας.

Το ψήφισμα

«Από το πρωί της 6ης Μαϊου 2016 και ώρα 06:00 π.μ. είναι σε ισχύ τετραήμερη απεργία της Π.Ν.Ο. με αποτέλεσμα για άλλη μια φορά να θίγονται ολοκληρωτικά τα συμφέροντα των αγροτών της περιοχής της Ιεράπετρας αλλά και ολόκληρης της Κρήτης.

Είναι γεγονός ότι ο αγροτικός κόσμος της περιοχής μας δέχεται ένα ακόμη μεγάλο πλήγμα, τη στιγμή που το αμέσως προηγούμενο διάστημα επλήγη ξανά λόγω της πρόσφατης πυρκαγιάς εξαιτίας της οποίας το Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράπετρας με απόφασή του έχει αιτηθεί, κατά την έκτακτη συνεδρίασή του, την κήρυξη της περιοχής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και ως πυρόπληκτη.

Στο πλαίσιο αυτό και με δεδομένα τα μεγάλα προβλήματα που προκύπτουν στον αγροτικό κόσμο του τόπου μας:

Πρώτον, αιτούμαστε από την Κυβέρνηση να ανταποκριθεί άμεσα στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ιεράπετρας και να πράξει τα δέοντα, ώστε να αποζημιωθούν οι πληγέντες αγρότες παραγωγοί.

Δεύτερον, απαιτούμε εφόσον, εξαντληθούν τα περιθώρια διαλόγου με την Π.Ν.Ο., της οποίας τα αιτήματα κρίνονται δίκαια, και εφόσον δεν υπάρξουν τα αναμενόμενα αποτελέσματα, η κυβέρνηση να προβεί στην εφαρμογή του νόμου 4256/14 σχετικά με το πλοίο ασφαλείας. Στην εσχάτη των περιπτώσεων απαιτούμε από την Κυβέρνηση να πράξει το αυτονόητο, δηλαδή να εφαρμόσει το νόμο, παρόλο που ακόμα και έτσι δεν καλύπτονται πλήρως οι ανάγκες μας, τη στιγμή που ο πρωτογενής κλάδος είναι ένας από τους λίγους εναπομείναντες παραγωγικούς κλάδους που συμβάλουν ενεργά στα δημόσια έσοδα και ελάχιστα στα δημόσια έξοδα.

Τρίτον, απαιτούμε να καταψηφιστούν τα μέτρα που αφορούν το ασφαλιστικό αλλά και το φορολογικό σχετικά με τον πρωτογενή τομέα, δεδομένου ότι ο πρωτογενής τομέας είναι μοχλός ανάπτυξης της οικονομίας και δεν σας επιτρέπεται να τον υποβαθμίσετε και εν τέλει να εξαφανίσετε».

Έτοιμοι για νέα μπλόκα δηλώνουν οι αγρότες

Έτοιμοι για νέο κύκλο δυναμικών κινητοποιήσεων με αποκλεισμούς δημοσίων κτιρίων και μπλόκα στα κομβικά σημεία του εθνικού οδικού δικτύου της Κρήτης, εμφανίζονται οι αγρότες του νησιού που εξακολουθούν να διαμαρτύρονται για το ασφαλιστικό και το φορολογικό.

Σήμερα οι αγρότες συμμετέχουν στις απεργιακές συγκεντρώσεις που έχουν διοργανωθεί σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Κρήτης, ενώ πυρετώδεις είναι διαβουλεύσεις στις αγροτοσυνδικαλιστικές οργανώσεις που μετέχουν στο πανελλήνιο παναγροτικό συντονιστικό όργανο.

Εν τω μεταξύ, ολιγομελής αντιπροσωπεία των αγροτών της Κρήτης, Δυτικής και Ανατολικής βρίσκεται σήμερα στην Αθήνα προκειμένου να επιδώσει ψήφισμα στη βουλή, στη διάρκεια των κινητοποιήσεων που λαμβάνουν χώρα στην πρωτεύουσα με τα αιτήματα των κρητικών αγροτών.

cretapost

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news