facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 29 Μαΐου 2016

«Πυρά» Σουλτς κατά του Ερντογάν

Τις απειλές του Ταγίπ Ερντογάν με τις οποίες δήλωνε ότι θα καταγγείλει τη συμφωνία για τους πρόσφυγες με την Ε.Ε. επικρίνει ο Μάρτιν Σουλτς σε συνέντευξή του στην Die Welt.

«Οι απειλές δεν αποτελούν το κατάλληλο μέσο στην πολιτική. Δεν θα εντυπωσιάσουν τους Ευρωπαίους, το αντίθετο. Θα παραμείνουμε σταθεροί στο να εκπληρωθούν 100% και οι 72 προϋποθέσεις για να χορηγηθεί βίζα. Δεν θα υπάρξει καμιά ταλάντευση», σημειώνει.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τονίζει πως «τα σχετικά νομοσχέδια της Κομισιόν θα προωθηθούν στην αρμόδια νομική επιτροπή, μόνον όταν η Άγκυρα θα έχει τροποποιήσει τον αντιτρομοκρατικό νόμο».

Για αθέτηση λόγου κατηγορεί επίσης την Τουρκία στο θέμα της αλλαγής του αντιτρομοκρατικού νόμου προκειμένου να χορηγηθεί βίζα στους πολίτες της και προαναγγέλλει σκλήρυνση της στάσης της Ευρώπης,

O Σουλτς υπογραμμίζει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση αναμένει από την Άγκυρα, ιδίως στο θέμα της προστασίας των προσωπικών δεδομένων και του αντιτρομοκρατικού νόμου, σαφείς βελτιώσεις.

«Οι συζητήσεις πρέπει να αρχίσουν άμεσα στο τουρκικό κοινοβούλιο. Αν δεν συμβεί αυτό τότε οι ευρωπαϊκοί θεσμοί δεν θα μπορέσουν να τηρήσουν τον οδικό χάρτη. Διαφορετικά δεν βλέπω πώς μπορεί να χορηγηθεί βίζα στους Τούρκους πολίτες τον Οκτώβριο», είπε.

efsyn

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news