facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 6 Μαΐου 2016

Νέα «βόμβα» Φίλη: Εκπαιδευτικοί των ΕΠΑΛ θα διδάσκουν και στα δημοτικά

Τα πάνω –κάτω έρχονται στα δημοτικά σε ότι αφορά στη στελέχωσή τους με εκπαιδευτικούς. Αφού το υπουργείο Παιδείας με ρύθμιση τους «πήρε» 3.000 και πλέον καθηγητές ειδικοτήτων φέρνει άλλη ρύθμιση σε τροπολογία με την οποία ορίζεται ότι εκπαιδευτικοί των ΕΠΑΛ θα διατίθενται και στην Πρωτοβάθμια εκτός από τη Δευτεροβάθμια.

Σε μία ιδιότυπη «σκυταλοδρομία» έχει επιδοθεί το υπουργείο Παιδείας προκειμένου να εξασφαλίσει εκπαιδευτικούς, χωρίς να προχωρήσει σε προσλήψεις.

Με τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης οι καθηγητές των ΕΠΑΛ για να συμπληρώσουν το ωράριο θα διατίθενται και σε Δημοτικά, λύνοντας με τον τρόπο αυτό το πρόβλημα από την απώλεια 3000 και πλέον εκπαιδευτικών που από τα ολόήμερα δημοτικά τους έστειλε στα γυμνάσια.

Ειδικότερα η τροπολογία αναφέρει: “Εκπαιδευτικοί των ΕΠΑ.Λ. που δεν συμπληρώνουν το υποχρεωτικό διδακτικό τους ωράριο, δύνανται να διατίθενται για τη συμπλήρωσή του και σε άλλες εκπαιδευτικές μονάδες Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Με απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, καθορίζονται τα μαθήματα, τα οποία δύναται να ανατίθενται στους εκπαιδευτικούς για τη συμπλήρωση του υποχρεωτικού διδακτικού τους ωραρίου, καθώς και η αντιστοιχία τους με τους κλάδους και τις ειδικότητες των εκπαιδευτικών. Η διαδικασία της διάθεσης γίνεται με τις ισχύουσες κάθε φορά διατάξεις”

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news