facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 17 Μαΐου 2016

Γιάνης Βαρουφάκης: Δική μου ιδέα ο «κόφτης» δαπανών

Ο Γιάνης Βαρουφάκης, με δήλωσή του, διεκδικεί την πατρότητα της ιδέας του «κόφτη» δαπανών, υπογραμμίζοντας πως ήταν εκείνος που τον είχε προτείνει την άνοιξη του 2015 ως αντίβαρο στις πολιτικές λιτότητας.

«Η τρόικα δεν ήθελε να διαπραγματευθεί μαζί μας. Το οικονομικό της μοντέλο είναι το λεγόμενο μοντέλο μηδενικής ελαστικότητας. Επομένως πρότεινα, αντί να μπαίνουμε σε μια αντιπαράθεση των οικονομετρικών μας μοντέλων, να έχουμε ελευθερία και να εφαρμόσουμε έστω και πειραματικά τη μείωση των έμμεσων φόρων, τη μείωση της φορολογίας επιχειρήσεων και αν σε 18 μήνες δεν έχουμε αποτελέσματα να συμφωνήσουμε σε έναν κόφτη, τον οποίο ήδη είχαν ψηφίσει οι προηγούμενες κυβερνήσεις», είπε σε συνέντευξή του στο The Press Project και πρόσθεσε:

«Αντίθετα, ο σημερινός “κόφτης” που αναμένεται να ψηφιστεί από τη Βουλή την Κυριακή έχει συνδυαστεί με τη λιτότητα και αναπόφευκτα θα ενεργοποιηθεί αφού το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχει δίκιο όταν λέει πως οι στόχοι του προγράμματος για το πρωτογενές πλεόνασμα δεν μπορούν να επιτευχθούν».

tvxs

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news