facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

Φορείς προς κυβέρνηση: Λειτουργείτε σαν μαθητευόμενοι μάγοι

Σφοδρό σφυροκόπημα δέχεται η κυβέρνηση και οι βουλευτές που την στηρίζουν από το σύνολο των εκπροσώπων των επαγγελματικών και κοινωνικών φορέων που τοποθετούνται στην Βουλή για το πολυνομοσχέδιο.

«Αυτά που έκαναν οι περίφημοι Σαμαροβενιζέλοι ήταν καλύτερα από εσάς που λειτουργείτε σαν μαθητευόμενοι μάγοι» ανέφερε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Μισθωτών Περιπτέρων και Αναπηρικών Κυλικείων Θόδωρος Μάλλιος. Υπενθύμισε την ομολογία του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη ο οποίος είπε για την φορολογία πως «τα δύσκολα πέρασαν τα χειρότερα έρχονται» ενώ κάλεσε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να παραιτηθούν. «Κάντε πολιτικό χαρακίρι και παρατήστε τα. Ήρθατε ως αξιοπρεπείς με τους φίλους και τους συγγενείς και τώρα έχετε φτάσει εκεί που φτάσατε. Καλύτερα παρατήστε τα». Έκλεισε δε με το «τσιτάτο» «είναι ο Καπιταλισμός ηλίθιοι».

Ο κ. Στράτος Παραδιάς (πρόεδρος της Πανελληνίας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων) ζήτησε να μην ισχύσει η επιβολή φόρου 20% στα κενά μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα. Εκτίμησε δε ότι η μη καταβολή του υπέρογκου ΕΝΦΙΑ θα οδηγήσει σε αύξηση των πλειστηριασμών, δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών και απώλεια πρώτης κατοικίας.

«Αυτοί που θα τολμήσουν να πουλήσουν τη ΔΕΗ θα έχουν νομικές ευθύνες» προειδοποίησε ο κ. Γιώργος Αδαμίδης πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.

Ο κ. Αλέξανδρος Καραφυλλίδης πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών εξήγησε ότι «Η αγορά ζύθου έχει υποστεί μεγάλες απώλειες από το 2009. Από τα 130 εκατομμύρια ευρώ έχουμε φτάσει στα 30 εκατομμύρια ευρώ. Μην αυξήστε τους φόρους». Ο κ. Σπύρος Μάμαλης (πρόεδρος Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας) επισήμανε «Όχι μόνο δεν επισπεύδεται η κατάρτιση δασικών χαρτών, αλλά στόχος είναι να νομιμοποιήσετε τα αυθαίρετα». Επίσης, ο κ. Ευάγγελος Κιτσάκης (γενικός διευθυντής Ελληνικών Συνδέσμων Καπνικών Εταιριών Ευρώπης) είπε «Κάθε αύξηση των φόρων στα κανπινά προιόντα αυξάνει την εγκληματική δραστηριότητα του λαθρεμπορίου που έχει φτάσει στο 25% και είναι από τις μεγαλύτερες της Ευρώπης».

Ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Κωνσταντίνος Κόλλιας υπογράμμισε: «Η αύξηση των φόρων οδηγεί σε μεγαλύτερη ύφεση και βέβαια σε ενεργοποίηση του κόφτη. Η οικονομία έχει ξεπεράσει τα όρια της και έχουμε φτάσει στο σημείο εκείνο που η νέα επιβολή φόρων αντί να αυξάνουν τα έσοδα τα μειώνουν».

«Σπρώχνετε τον κόσμο στο λαθρεμπόριο. Η επιβολή των νέων φόρων είναι πρόταση της κυβέρνησης και όχι των Ευρωπαίων» είπε ο κ. Γιώργος Δούκας πρόεδρος του Συνδικάτου Επαγγελματιών Περιπτερούχων Καπνοπωλών και Ψιλικών Ειδών Νομού Αττικής. Τέλος, ο κ. Μιχάλης Κιούσης πρόεδρος Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος είπε «Εύκολη τακτική η αύξηση της φορολογίας του Ειδικού Φόρου στα καύσιμα. Θα επιφέρει αύξηση 3,7-4 λεπτά στην αμόλυβδη, 6,5 λεπτά στο πετρέλαιο θέρμανσης, 10 λεπτά στο πετρέλαιο κίνησης, 14 λεπτά στο υγραέριο κίνησης»

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news