facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 17 Μαΐου 2016

Αλεξιάδης για μετεγκατάσταση στο κτίριο «Κεράνη»: Αντιδρούν χωρίς στοιχεία

Για τη μετεγκατάσταση υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών στις πρώην αποθήκες της καπνοβιομηχανίας «Κεράνη» μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφωνας Αλεξιάδης κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στον Αnt1. Ο ίδιος κατέστησε σαφές ότι «η εξοικονόμηση χρημάτων για τα δημόσια ταμεία θα είναι τεράστια» την ώρα που η μεταφορά υπηρεσιών στο κτίριο του «Κεράνη» έχει προκαλέσει αντιδράσεις από τους εργαζόμενους.

«Είναι επτά υπηρεσίες που στεγάζονται σε κτήρια περιφερειακά της Αθήνας, υπηρετούν 1027 άτομα και πληρώνουμε 232.000 ευρώ», είπε σχετικά, προσθέτοντας ότι, «το κτήριο του Κεράνη έχει 2300 θέσεις εργασίας και ενοίκιο 221.000 ευρώ».

«Με άλλα λόγια, θα είναι κι άλλες οι υπηρεσίες που θα μεταφερθούν εκεί, συνεπώς το δημόσιο θα γλιτώσει κι άλλα ενοίκια» συνέχισε.

Αναφερόμενος στις αντιδράσεις των υπαλλήλων, ο κ. Αλεξιάδης επισήμανε ότι «αντιδρούν χωρίς να έχουν στοιχεία» και διαβεβαίωσε πως μετά από συνεννόηση με τον ΟΑΣΑ, το κτίριο θα συνδεθεί με λεωφορειακή γραμμή Express τόσο με το μετρό του Αιγάλεω, όσο και με τον Προαστιακό του Πειραιά.

«Υπάρχει σχεδιασμός για τέτοιες δράσεις σε όλη την Ελλάδα» συμπλήρωσε.

Σχετικά με το ποιες υπηρεσίες θα μεταφερθούν στο κτήριο της λεωφόρου Θηβών, ο Τρύφωνας Αλεξιάδης, διευκρίνισε ότι, «ο σχεδιασμός είναι για υπηρεσίες που δεν είναι δίπλα σε σταθμούς του μετρό».

Ερωτηθείς για το πότε θα νομοθετηθεί η σύνδεση των ταμειακών μηχανών με το taxisnet, απάντησε ότι, «η διάταξη είναι έτοιμη και είναι στη φάση της διαπραγμάτευσης κι ελπίζω ότι, σύντομα θα έρθει στη Βουλή».«Πρέπει όμως να καταλάβετε ότι είμαστε σε ειδική φάση νομοθέτηση» πρόσθεσε.

«Είμαστε αναγκασμένοι να ακολουθήσουμε αυτήν τη φορολογική πολιτική, όμως έχουμε πιάσει τους στόχους. Κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε μέσα σε δύσκολες συνθήκες» εξήγησε, καταλήγοντας.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news