facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

Λεωνίδας Μπόμπολας: Να δικαστώ στην Ελλαδα

Στο Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας εξετάστηκε σήμερα το αίτημα των κυπριακών αρχών που ζητούν τη έκδοση του επιχειρηματία, Λεωνίδα Μπόμπολα, ο οποίος εμπλέκεται στην υπόθεση που αφορά μίζες που φέρονται να δόθηκαν για τη λειτουργία του ΧΥΤΑ Πάφου και ΧΥΤΥ Κόσιης.

Οι δικαστές ωστόσο δεν αποφάνθηκαν σήμερα επί του αιτήματος αλλά διέκοψαν τη συνεδρίαση για την επόμενη Τετάρτη 25 Μαΐου 2016, όταν και αναμένεται η πρόταση του εισαγγελέα.

«Να δικαστώ στην Ελλάδα»

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ο επιχειρηματίας ζήτησε να μην εκδοθεί στην Κύπρο και να δικαστεί στην Ελλάδα.

«Είμαι Έλληνας πολίτης και επιθυμώ να δικαστώ στη Ελλάδα για οικογενειακούς και επαγγελματικούς λόγους», τόνισε.

Το βασικό νομικό επιχείρημα των συνηγόρων υπεράσπισής του, Πολύχρονη Τσιρίδη, Μιχάλη Δημητρακόπουλου και Ηλία Αναγνωστόπουλου, για την μη έκδοση του εντολέας τους στην Κύπρο ήταν -όπως υποστήριξαν-το ότι οι πράξεις που αποδίδονται στον Λεωνίδα Μπόμπολα στην συντριπτική τους πλειοψηφία (πλην μίας) έχουν ως τόπο τέλεσης την Ελλάδα.

Όπως τόνισαν αυτό που αποδίδεται στον κ. Μπόμπολα είναι πως όλα έγιναν με την έγκριση και τις οδηγίες του τις οποίες όμως φέρεται να έδινε από την Αθήνα.

«Θα πρέπει ο κ. Μπόμπολας να δικαστεί στην Αθήνα όπου εκεί θα αποδείξουμε την ουσιαστική αθωότητα του» τόνισε ο κ. Δημητρακόπουλος.
Το δεύτερο ένταλμα

Σήμερα ήταν η δεύτερη φορά που το Συμβούλιο Εφετών εξέτασε την υπόθεση. Την προηγούμενη φορά οι δικαστές εξετάζοντας το πρώτο ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης που είχαν εκδώσει οι Κυπριακές αρχές είχαν ζητήσει συμπληρωματικά στοιχεία. Τελικά η Κυπριακή δικαιοσύνη αποφάσισε να ακυρώσει το πρώτο ένταλμα και να εκδώσει νέο.

«Το πρώτο ένταλμα σύλληψης το είχα χαρακτηρίσει κουρελόχαρτο. Ουσιαστικά οι Κύπριοι με την απόφαση τους να το ακυρώσουν, επικύρωσαν ότι ήταν κουρελόχαρτο και εξέδωσαν ένα καινούργιο. Ωστόσο ο πυρήνας των αδικημάτων παραμένει ο ίδιος» τόνισε ο κ. Δημητρακόπουλος.

Στο γεγονός της έκδοσης νέου εντάλματος αναφέρθηκε και ο κ. Αναγνωστόπουλος επισημαίνοντας : «Η δικαστική συνεργασία πρέπει να χαρακτηρίζεται από αμοιβαίο σεβασμό, δεν μπορώ να δεκτό πως η Κυπριακή δημοκρατία αγνόησε την απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου και εξέδωσε νέο ένταλμα».

real

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news