facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 21 Μαΐου 2016

Οι Ενώσεις Ξενοδόχων Λακωνίας και Αρκαδίας διαμαρτύρονται για τα νέα φορολογικά μέτρα

Οι ξενοδόχοι της Λακωνίας διαμαρτύρονται έντονα για τα φορολογικά μέτρα του νέου πολυνομοσχεδίου και σε ανακοίνωσή τους αφού κάνουν λόγο για «εξόντωση και αφανισμό του επιχειρηματικού κόσμου της χώρας», ζητούν να μην καταργηθεί η απαλλαγή των ιδιοχρησιμοποιούμενων ακινήτων των κερδοσκοπικών νομικών προσώπων.

Ειδικότερα η Ένωση Ξενοδόχων σε ανακοίνωσή της μεταξύ άλλων επισημαίνει ότι, «εξ αιτίας αυτής της ανέλπιστα εξοντωτικής απογείωσης φόρων και τελών, ο ξενοδοχειακός κλάδος πλήττεται ολοκληρωτικά, αφού πέραν της επαχθούς επιβολής "φόρου διαμονής", στο νέο σχέδιο νόμου συμπεριλαμβάνεται διάταξη που καταργεί την απαλλαγή των ιδιοχρησιμοποιούμενων ακινήτων των κερδοσκοπικών νομικών προσώπων. Ως εκ τούτου, τα ξενοδοχεία, ως "εργαλεία δουλειάς", θα επιβαρύνονται πλέον με συμπληρωματικό φόρο ΕΝΦΙΑ και με συντελεστή 0.1%».

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται πως «πρόκειται για μια άδικη ρύθμιση, η οποία στερείται κάθε λογικής, καθόσον θα επηρεάσει άμεσα και έμμεσα το κόστος του τουριστικού πακέτου, ενώ παράλληλα θα επιφέρει σημαντική μείωση στην ανταγωνιστικότητα του Ελληνικού Τουρισμού αλλά και αρνητικές επιπτώσεις στην απασχόληση. Επιπλέον αναφέρει πως ο τουριστικός τομέας της χώρας «δεν αντέχει άλλες πρόσθετες φορολογικές επιβαρύνσεις και δεν είναι σε θέση πλέον να κάνει άλλες θυσίες και παραχωρήσεις».

Η Ένωση Ξενοδόχων Λακωνίας ζητά από την κυβέρνηση, «την άμεση απόσυρση της εν λόγω διάταξης, διαφορετικά και με μαθηματική ακρίβεια, ο ξενοδοχειακός κλάδος οδηγείται σε ευθεία κατεύθυνση προς το "εκτελεστικό απόσπασμα"».

Αξίζει να αναφέρουμε ότι για το ίδιο θέμα διαμαρτύρονται και οι ξενοδόχοι της Αρκαδίας, όπου σε ανακοίνωση που εξέδωσαν υπογραμμίζουν μεταξύ άλλων ότι, «"Δεν πάει άλλο"… Η ανεπάρκεια των "επαϊόντων" και η αδυναμία των κυβερνώντων μετά την υποβάθμιση του τουριστικού προϊόντος, οδηγεί σε "λουκετοποίηση" και μαρασμό την υγιή ελληνική επιχειρηματικότητα συμπαρασύροντας δυστυχώς το σύνολο της κοινωνίας και της οικονομίας», ενώ καλούν τους βουλευτές, περιφερειάρχες και σύσσωμο τον πολιτικό κόσμο να παρέμβει, «για την απόσυρση της εν λόγω διατάξεως έστω και την ύστατη στιγμή, διατηρώντας κατ' αυτό τον τρόπο ζωντανές τις ελπίδες για επιβίωση των χιλιάδων μικρομεσαίων τουριστικών επιχειρήσεων της χώρας».

zougla

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news