facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 21 Μαΐου 2016

Bild: Αισιόδοξος για συμφωνία με την Ελλάδα ο Σόιμπλε

«Ο Σόιμπλε υπολογίζει σε νέα βοήθεια για την Ελλάδα», είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της εφημερίδας «Bild» που αναφέρεται στην αισιοδοξία που εξέφρασε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για επικείμενη συμφωνία στο θέμα της Ελλάδας, η οποία ωστόσο ίσως να μην είναι εφικτή στο Eurogroup της Τρίτης, καθώς θα απουσιάζει η Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.

«Θα τα καταφέρουμε», δήλωσε ο κ. Σόιμπλε νωρίτερα απόψε, μετά τη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της G7 στην Ιαπωνία, όμως επισήμανε ότι δεν γνωρίζει αν το Eurogroup θα καταφέρει αυτή την συμφωνία την Τρίτη, διότι η κυρία Λαγκάρντ δεν θα είναι παρούσα στις Βρυξέλλες, αναφέρει η εφημερίδα και προσθέτει ότι ο κ. Σόιμπλε, έπειτα από συνάντηση με την κυρία Λαγκάρντ, υποβάθμισε τις διαφορές που τον χωρίζουν από το ΔΝΤ σε ό,τι αφορά το ελληνικό χρέος. «Κατά την συνομιλία με την κυρία Λαγκάρντ δεν διευθέτησα κάποιες διαφορές διότι δεν είχα διαφορές μαζί της», δήλωσε ο ίδιος από την Ιαπωνία.

«Το ΔΝΤ ζητεί να οριστούν από νωρίς οι λεπτομέρειες για την ελάφρυνση χρέους από τις οποίες εξαρτά την συμμετοχή του στο γ' πρόγραμμα βοήθειας. Ο Σόιμπλε όμως είχε τονίσει επανειλημμένα ότι συγκεκριμένοι αριθμοί θα συζητηθούν μόνο μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος το 2018, μόνο εφόσον είναι απαραίτητο», επισημαίνεται στο δημοσίευμα.

Ο κ. Σόιμπλε είχε εκφράσει την αισιοδοξία του ήδη την Πέμπτη, αμέσως μετά τη συνάντηση με την κυρία Λαγκάρντ: «Παραμένω αισιόδοξος ότι θα ισχύσει αυτό που είπα: δεν θα μπούμε σε νέα κρίση στην Ελλάδα και για την Ελλάδα και θα καταλήξουμε σε ένα λογικό αποτέλεσμα», είχε δηλώσει, ενώ είχε εμφανιστεί πεπεισμένος ότι το ΔΝΤ θα συμμετάσχει στο γ' πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα, καταλήγει η εφημερίδα.

ethnos

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news