facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 23 Μαΐου 2016

Η Κομισιόν ενέκρινε 6,5 εκατ. ευρώ για τους απολυμένους των σούπερ μάρκετ «Λάρισα»

Την ενίσχυση των 557 εργαζομένων των σούπερ μάρκετ «Λάρισα», οι οποίοι έμειναν χωρίς δουλειά μετά την πτώχευση της εταιρείας, ενέκρινε η επιτροπή Προϋπολογισμών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Όπως ανακοινώθηκε, θα δοθεί το ποσό των 6.468.000 ευρώ στην Ελλάδα, προκειμένου να βοηθηθούν οι 557 εργαζόμενοι, αλλά και άλλοι 543, προκειμένου να βρουν νέα εργασία.

Η ενίσχυση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση (ΕΤΠ) μένει τώρα να εγκριθεί από την ολομέλεια του ΕΚ και το Συμβούλιο των υπουργών. Υπενθυμίζεται ότι 422 εργαζόμενοι και οι 135 εργαζόμενοι-ιδιοκτήτες απολύθηκαν από τα Σουπερμάρκετ Λάρισα μετά την πτώχευση της συνεταιριστικής επιχείρησης. Αυτές οι απώλειες θέσεων εργασίας ήταν, όπως αναφέρεται στην έκθεση, το αποτέλεσμα της μείωσης της αγοραστικής δύναμης των ελληνικών νοικοκυριών και της δραστικής μείωσης της χορήγησης δανείων σε επιχειρήσεις και ιδιώτες, λόγω της παρατεταμένης παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής και οικονομικής κρίσης η οποία έχει επηρεάσει βαθιά την ελληνική οικονομία.

Τα μέτρα στήριξης που συγχρηματοδοτούνται από το ΕΤΠ και το ελληνικό κράτος θα βοηθήσουν τα άτομα αυτά να βρουν νέες θέσεις εργασίας, παρέχοντάς τους υπηρεσίες επαγγελματικού προσανατολισμού, επαγγελματική κατάρτιση, ειδικές συμβουλευτικές υπηρεσίες για την επιχειρηματικότητα, καθώς και συνεισφορές για τη σύσταση επιχειρήσεων και διάφορα επιδόματα (κατάρτισης, κινητικότητας κτλ). Οι περισσότερες απολύσεις αφορούν την περιοχή της Θεσσαλίας όπου το 73,5% των άνεργων ατόμων είναι μακροχρόνια άνεργοι (άνεργοι για διάστημα άνω των 12 μηνών).

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news