facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 4 Μαΐου 2016

«Τίτλοι τέλους» για το χαρτονόμισμα των 500 ευρώ

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι σταματάει την παραγωγή και έκδοση του χαρτονομίσματος των 500 ευρώ.

«Τίτλοι τέλους» για το χαρτονόμισμα των 500 ευρώ το 2018. Το εκτελεστικό συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αποφάσισε να σταματήσει την εκτύπωση χαρτονομισμάτων των 500 ευρώ, με κύριο σκεπτικό, όπως αναφέρεται και στην ανακοίνωση, ότι μπορεί να διευκολύνει παράνομες δραστηριότητες.
Η κεντρική τράπεζα ανέφερε, ωστόσο, πως τα «μωβ» χαρτονομίσματα διατηρούν την ιδιότητα του νόμιμου χρήματος και την αξία τους. «Το χαρτονόμισμα των 500 ευρώ παραμένει νόμιμο χρήμα και ως εκ τούτου θα συνεχίσει να χρησιμοποιείται ως μέσο πληρωμής και αποθήκευσης αξίας» σημειώνεται στην ανακοίνωση της τράπεζας.
Διευκρινίζει δε ότι «το χαρτονόμισμα των 500 ευρώ, όπως και οι υπόλοιπες ονομαστικές αξίες των χαρτονομισμάτων σε ευρώ, θα διατηρεί πάντοτε την αξία του και θα μπορεί να ανταλλάσσεται από τις εθνικές κεντρικές τράπεζες στο ευρωσύστημα για απεριόριστο χρονικό διάστημα».
Η έκδοση των χαρτονομισμάτων των 500 ευρώ θα διακοπεί γύρω από το τέλος του 2018, όταν πρόκειται να εισαχθούν στην αγορά τα νέα χαρτονομίσματα των 100 και 200 ευρώ.
Με γνώμονα το διεθνή ρόλο του ευρώ τα 500ευρα θα παραμείνουν νόμιμα και μπορούν συνεπώς να εξακολουθήσουν να χρησιμοποιούνται ως μέσο πληρωμών και αποθήκευσης αξίας.
ethnos

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news