facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 11 Μαΐου 2016

Μέχρι τις 24 Μαΐου συνεχίζουν την αποχή τους οι δικηγόροι της Αθήνας

Τη συνέχιση της αποχής από τα καθήκοντά τους μέχρι τις 24 Μαΐου 2016 αποφάσισαν οι δικηγόροι της Αθήνας, οι οποίοι ετοιμάζονται να ασκήσουν όλα τα ένδικα μέσα κατά των πράξεων που αφορούν στην εφαρμογή του ασφαλιστικού νόμου, ενώ αλλάζει και το πλαίσιο της χορήγησης αδειών.

Συγκεκριμένα το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας, μετά την -με συνοπτικές διαδικασίες- ψήφιση του ασφαλιστικού - φορολογικού νομοσχεδίου την Κυριακή 8.5.2016, αποφάσισε τα εξής:

1. Καταγγέλλει ότι ο νέος νόμος: α) είναι κατάφωρα και πολλαπλώς αντισυνταγματικός, β) δεν λαμβάνει υπ’ όψιν την φοροδοτική και εισφοροδοτική ικανότητα των ασφαλισμένων δικηγόρων – ελευθέρων επαγγελματιών και οδηγεί σε επαχθή, μη βιώσιμη, φορολογική και εισφοροδοτική επιβάρυνσή τους, β) δεν κατοχυρώνει, ως έδει, αφορολόγητο για τους ελεύθερους επαγγελματίες, γ) δεν διασφαλίζει την ανταποδοτικότητα ασφαλιστικών εισφορών και παροχών, δ) δεν συνοδεύτηκε από αναλογιστική μελέτη για την τεκμηρίωση των επίμαχων ρυθμίσεων.

2. Θα ασκηθούν όλα τα προβλεπόμενα ένδικα βοηθήματα και μέσα κατά των διοικητικών πράξεων, που πρόκειται να εκδοθούν κατ’ εφαρμογή του νέου νόμου, προκειμένου να διαγνωστεί δικαστικά η αντισυνταγματικότητά του.

3. Οι έμμισθοι δικηγόροι των φορέων κοινωνικής ασφάλισης θα απόσχουν από όλες τις ενέργειες που εμπίπτουν στα καθήκοντά τους και αφορούν την εφαρμογή του νέου νόμου (σύνταξη γνωμοδοτήσεων, σχεδίων διοικητικών πράξεων, κ.λπ.)

tanea

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news