facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 8 Μαΐου 2016

Ψηφίστηκαν με 153 «Ναι» το Ασφαλιστικό «λαιμητόμος» & το Φορολογικό Τσίπρα

Χωρίς εκπλήξεις, και με τους 153 βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας να τα υπερψηφίζουν, πέρασαν από τη Βουλή το Ασφαλιστικό και Φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης Τσίπρα. Οι  143 βουλευτές των κομμάτων της Αντιπολίτευσης και οι ανεξάρτητοι έδωσαν αρνητική ψήφο.
Με τη Βουλή να βρίσκεται καθόλη τη διάρκεια της ημέρας υπό κλοιό διαδηλωτών και σύσσωμη την Αντιπολίτευση, εντός, να εκτοξεύει πυρά κατά της κυβέρνησης κύλησε η τρίτη ημέρα της συζήτησης του Φορολογικού και Ασφαλιστικού νομοσχεδίου η οποία κορυφώθηκε μετά τα μεσάνυχτα με την ψηφοφορία. 
Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε με ονομαστική ψηφοφορία που έθεσαν η ΝΔ, η ΧΑ, η Δημοκρατική Συμπαράταξη, το Ποτάμι και ο ανεξάρτητος βουλευτής, Λ. Γρηγοράκος, από κοινού, και το ΚΚΕ.
Το Ασφαλιστικό και Φορολογικό της κυβέρνησης Τσίπρα ψήφισαν 153 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, ενώ καταψήφισαν, την αρχή και τα άρθρα που τέθηκαν σε ψηφοφορία οι 143 βουλευτές της Αντιπολίτευσης.
Η ΝΔ δήλωσε «παρών» στο άρθρο 38 για την παράταση του αγγελιόσημου για τρεις μήνες. Οι δημοσιογράφοι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήθελαν να ψηφίσουν «ναι», αλλά τελικά αποδέχθηκαν την κομματική γραμμή.
Έτσι το αποτέλεσμα διαμορφώθηκε ως εξής:
  • Υπερψήφισαν 153 βουλευτές και καταψήφισαν 143 βουλευτές (ΝΔ, ΧΑ, Δημοκρατική Συμπαράταξη, ΚΚΕ, το Ποτάμι και η Ένωση Κεντρώων).
  • «Ναι» στο άρθρο 38, ψήφισαν 153 βουλευτές (ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ), 73 βουλευτές από την ΝΔ δήλωσαν «παρών» και καταψήφισαν 70 βουλευτές.
Από την ψηφοφορία απουσίαζαν τέσσερις βουλευτές, η Φώφη Γεννηματά επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, οι Κώστας Βλάσσης και Ντόρα Μπακογιάννη της ΝΔ και ο Νίκος Μίχος της ΧΑ. Οι Γεννηματά, Βλάσσης και Μίχος είχαν στείλει επιστολή στο προεδρείο της Βουλής μέσω της οποίας ενημέρωναν ότι αν ήταν παρόντες θα καταψήφιζαν (η οποία ωστόσο δεν υπέχει θέση ψήφου και δεν καταμετράται στο αποτέλεσμα), όχι όμως και η κυρία Μπακογιάννη, η οποία ενώ βρισκόταν έως αργά στην αίθουσα έφυγε ξαφνικά καθώς ένιωσε αδιαθεσία. 
iefimerida


Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news