facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

Κατατέθηκε η τροπολογία για την επιστροφή του ΕΚΑΣ σε 12 δόσεις

Κατατέθηκε η τροπολογία για την επιστροφή του ΕΚΑΣ έξι μηνών (από Δεκέμβριο 2015 έως Μάιο 2016) από 70.000 συνταξιούχους, οι οποίοι βάσει των νέων εισοδηματικών κριτηρίων που προβλέπει ο πρόσφατος ασφαλιστικός νόμος, δεν πληρούν τα κριτήρια και οφείλουν να επιστρέψουν τα ποσά που έλαβαν ως αχρεωστήτως καταβληθέντα.

Βάσει της ρύθμισης που κατέθεσε ο υπουργός Εργασίας Γ. Κατρούγκαλος η επιστροφή θα γίνει μέσω παρακράτησης από τη σύνταξη σε 12 μηνιαίες δόσεις, ενώ όπως έκανε γνωστό, εάν το ποσό της κάθε δόσης υπερβαίνει τα 30 ευρώ, τότε το υπερβάλλον ποσό θα καταβληθεί σε ισόποσες δόσεις έως το τέλος του 2018. Με την ίδια τροπολογία προβλέπεται επίσης η μείωση του ποσοστού συμμετοχής των δικαιούχων του ΕΚΑΣ για εξωνοσοκομειακή φαρμακευτική περίθαλψη από το 25% σε 10%.

Ο κ. Κατρούγκαλος επιχειρώντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις είπε ότι «η διαφορά είναι ότι εμείς σε μια δέσμευση μνημονιακή που δεν μπορούσαμε να αποφύγουμε εισάγουμε μορφές προστασίας πληρέστερες».

Όπως εξήγησε «για να μειώσουμε τις συνέπειες προβλέπουμε τη μείωση της συμμετοχής κι αυτών που τους καταργείται το ΕΚΑΣ σε μειωμένη ασφαλιστική εισφορά για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη».

tovima

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news